Jump to content

Не работи таблото


VBS_Audi A4

Recommended Posts

Колеги дайте съвет. Преди около месец, рано сутрин когато е студено при даване на контакт всичко светва, но за секунда - две започва да примигва, оборотомера подскача и като запаля всичко тръгваше. След известно време оборотомера отказа да работи. Когато загрееше, изгася я и я запаля всичко работи. Преди два дена, датата и часовника се бяха сменили, а на следващия ден всичко по таблото "ЗАМРЪЗНА". Освен това всички светлинки по цялото табло / табло, радио, климатроник / не работят, когато включа габарити и фарове.

Колата е Ауди А4 1.9 ТДИ, 116 к.с., фейслифт,Януари 2000г., малкия FIS.

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак днес прочитам отговора, а преди обяд не можах да запаля, защото акумулатора беше паднал. Сега го зареждам и утре ще пробвам. Благодаря ти. Проблем ли е че колата е без акумулатор известно време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като сложих заредения акумулатор всичко започна да работи без проблем, но на дисплея на радиото пише "SAFE" и не работи. Радиото е цял панел и на него е радио, СД и от старите касетки. По принцип светва, но не работи. Някой има ли идея от къде да го оправя. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, виж дали го няма записан някъде по радиото (ще трябва да го извадиш), ако имаш някакви документи (сервизна книжка, ръковдство за колата, някакви други хартии) дали не е записан някъде по тях, някъде по купето да има зелепена някаква лепенка или в жабката на някоя хартия може да е записан. Също така може да питаш и предишен собственик ако имаш връзка.

Редактирано от MaxZ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Намерих кода записан на гърба на една визитка при документите на колата и докато го въведа беше голям зор, но се справих. Обаче проблема продължава. Отново всички стрелки паднаха като умрели и не мърдат. Колата пали нормално, светлините по таблото работят. Интересувам се възможно ли е проблема да е още от акумулатора, защото само го заредих, а не съм го сменял. Питам защото в началото ходих при един "майстор" и ми каза, че е проблем в таблото и трябва да се сменя, а като сложих заредения акумулатор всичко заработи.

Забравих, ако може да ми кажете някой който наистина разбира от тези проблеми

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акумулатора ти е заминал, щом си го зареждал веднъж, скоро пак ще ти се наложи, ориентирай се към нов, хем да те е мирно на главата, че някоя сутрин няма да запали. За таблото много вероятно е да е от акумулатора, но може и той да е пътник, докато не вземеш новия акумулатор няма как да бъдеш сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

По беглата информация която даваш най вероятно проблма ти е в самото табло. По принцип тези табла се ремонтират успешно, говоря от собствен опит, доста съм направил, но дават доста разнообразни проблеми. Ако желаеш звънни един телефон да доуточним проблема.

Редактирано от Octavian_stz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги благодаря за мненията.

Смених стария акумулатор с нов и всичко заспа. Дано целият проблем да е от това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако таблото ти е 'VDO' възможно е да е от това само, ако е 'Magnet Mareli' проблема е в таблото най вероятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...