Jump to content

Газ на AEL?


Puhh

Recommended Posts

Здавейте! Наскоро видях едно Рено Канго 1.9 D с монтирана гаова уредба. Според думите на собственика разхода на нафта е паднал почити на половина, а на газ е под 2 литра. В същото време върви като откачено. Той го е направил с обикновенна газова уредба, като е намалил дебита й почити до край и е сложил прекъсвач на газта, които на оборот прекъсва притока й. Та в този ред, на мисли някой замислял ли се е за нещо подобно или още по-хубаво, виждал ли го е направено? Би ли се отразило вредоносно на мотора?

Това е просто идея, която не е лишета от смисъл, защото малко количиство газ, смесено с входящия въздух, бил той дори и нагнетен пинудително/турбина/ ще повиши силата на детонацията и ще намали натиска упражняван на педала.

ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН НА ВСЯКАКВИ МНЕНИЯ,ИДЕИ И НАБЛЮДЕНИЯ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип се прави точно така...с "обикновенна" газова за да се обогатява сместа, но съм чел само за доста по-стар дизел (Омега 2.3ТД) и определено имаше резултат както пишеш ти, но не знам как стоят нещата с всички тия двупотопни дебитомери и електроники по нашите коли...предполагам, че няма да има проблем, но за сега никой не се престрашава да пробва.

Само да знаеш, че с това намаляне на нафтата колата харчи малко, но ако свърши газта като даваш заявка на педала колата може и назад да тръгне. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам братовчед в Балчик който има OPEL FRONTERA TDI с обикновенна АГУ и казва че разхода му е паднал около два литра.Вървежа действително се подобри защото съм го карал преди газовата уредба и след това.Гори газ към два-три литра на 100 км.Като напишеш в Google "дизел на бензин" излизат доста резултати и някои казват че разхода им е паднал с 30-40 процента ама при братчеда не стана.Единственият плюс е че сега набира доста по добре от преди.Ако се търси икономия мисля че A6 AEL е достатъчно икономичен за да му се прави такава интервенция.Пък и във форумите пишат че икономията се чувства по добре на по големите двигатели,като рейсовете например.Не съм сигурен но мисля че част от градският транспорт на Варна е с монтирани АГУ. П.П. Ама пък е голям кеф да спреш на бензиностанция и да кажеш "сипи за 50лв.дизел и 10лв.газ :hilezh: Човека мисли че го бъзикаш и те гледа опулено :blink: .

Редактирано от val111111
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не би разхода на АЕL-а да е висок, та се чудите и как да го смъкнете :stupid:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... всички тия двупотопни дебитомери и електроники по нашите коли...

Колега я раздухай за тия "двупотопни" дебитомери по вашите коли,че ми стана интересно що за чудо е това. :hilezh:/>

Ние по провинцията си караме още с еднопотопните :lol:/>

Редактирано от GLS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние по провинцията си караме още с еднопотопните :lol:/>/>

Еми значи няма какво да ти обяснявам....като дигнеш ЛЕВЕЛ-а на ДВУ-потопни тогава... :owned:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...