Jump to content

Проблем със съединителя


N'JoY

Recommended Posts

Здравейте колеги. Преди няколко дни се появи проблем със съединителя. Колата не беше карана 4-5 дни (стоеше отвън, на студено) и когато я подкарах имах затруднения със вкарването на първа скорост при спряло положение (другите скорости си влизаха без проблем). Трябваше да натискам 4-5 пъти съединителя докато реши, че е готов да заработи и да влезе скоростта. Интересното е, че след известно време, когато колата загря (че и следващите няколко дни когато я паля сутрин студена) няма никакъв проблем, всичко си работи като ново!

Проверих течносста - на ниво си е, горна помпа на съединителя смених преди 1 месец, но се чудя дали не е било поради факта, че не беше карана няколко дни в студеното време?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери си нивото на маслото в скоростите - може да е намаляло или да не е с предписания вискозитет. Сменял ли си маслото на скоростите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не го бях проверявал, но не съм го сменял аз (нито мисля, че е сменяно от преднишния собственик). Поразрових се малко да видя от къде се проверява - от долу при карето някъде било (поправи ме ако греша), ще го проверя как е като количество и дали не е за смяна. Ако е за смяна видях, че се слага 75W-90, но каква марка да търся?

Благодаря за отзивчивостта :respekt:/>

Редактирано от VBI
Цитиране на целия предходен пост!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз доколкото прочетох не се сменя ако не прави проблем, но като не иска да влиза 1ва скорост когато не е карана колата няколко дни може да се наложи смяна (дано да е само доливане де) :eusa_boohoo:/>

Редактирано от VBI
Цитиране на целия предходен пост!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип не се сменя, но при проблем със скоростната кутия е хубаво да се смени като първа стъпка. Слага се синтетично масло, има колеги във форума, които ще ти предложат необходимото масло на добра цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моята сервизна книжка пише че се контролира нивото на маслото в ръчната скоростна кутия на всеки 15000км,за смяна нищо не пише.За автоматичните кутии пише че се сменява на 60000км или на 4години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...