Jump to content

Проблем с задно дясно ел.стъкло


malkoto jivotno

Recommended Posts

Здравейте колеги,днес по много кофти начин забелязах,че не ми се вдига задно дясно стъкло.Спираме на паркинга на Кауфланд,заключвам колата,при което алармата ми вдига стъклата :dance:/> . :rotcol:/> Да,ама не,задно дясно стъкло си остана наполовина отворено(както си беше оставено).Голям филм беше с пазаруването,аз в магазина,а приятелката ми пази колата.После като се прибрахме вече пред блока набързо махнах кората да видя какво става,не открих нищо нередно по кабелаците.Пробвах да подам ток на мотора направо от буксата която е към копчето и си работи и надолу и нагоре.След други подобни тестове установих,че и с копчето става,но трябва аз да сменя посоката на въртене на мотора,като завъртя букста която е към мотора.И това само когато копчето се натисне надолу(сваляне).Както и да въртя буксата нагоре просто не работи.Реших,че при това положения проблема е в самото копче и викам да пробвам с другото(от задна лява врата),но за съжаление ефекта беше нулев :gruebel:/> .Абсолютно същото нещо.Гледам,че отпред на шофьорската врата копчето което е за задна дясна врата не свети.Всички други си светят и работят.Та да си дойдем на въпроса.Дайте някакъв акъл откъде да започна диренето на проблема.Може ли нещо копчето на предната врата да прави дертове и оттам да не работи задното както трябва(знам,че вътре има едни лампички-да не окъсява нещо)?Разгледах темите и поне аз не видях подобна тема,а ако има само ми я пратете и ще прочета.Дайте някакъв акъл,че ей каде е лятото,не се издържа,пък и се губи целия "гъзарски" ефект на комфорт модула на алармата.Благодаря предварително.А иначе колицата е Ауди 100 С4 1993 год 2000/115 коня-много съм доволен от парахода!!!!

Редактирано от malkoto jivotno
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако от шофьорската врата можеш да сваляш/вдигаш ляво задно стъкло значи проблема няма да е в него. Чест проблем е замърсяване/нагаряне на самото копче на задната врата или "студени" спойки в комфорт-модула. Като за начало почни с презапояване на спойките на комфорт-модула - намира се зад лявата кора отстрани в краката на шофьора. Самото реле е двойно по ширина - няма как да го объркаш. Ако това не помогне може да имаш скъсан кабел в гумения маншон на задна дясна врата.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=109742&start=0&p=1660773&fromsearch=1entry1660773

Ако комфорт модула е като моя на снимката има вероятност проблема да е в стъклената ампула/термоизключвател/ нагарят контактите .Не можах да намеря нови и махнах комфорта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема колеги е,че не само комфортмодула не вдига стъклото,а и че копчето на самата врата не работи,на шофьорската врата също не работи,интересното е,че от шофьорската даже и не се сваля стъклото.Според мен няма как комфортмодула да е виновен за това,все пак си работи и вдига останалите стъкла.Обобщавам,че стъклото от шофьорската врата нито се сваля,нито се вдига,а отзад само се сваля.Как мислите,това за копчето на шофьорсаката врата дето съм писал за лампичката вътре,дали може да прави беля?Иначе тези дни ако е по-хубаво времето със сигурност ще се занимая по-сериозно с проблема.Ако имам някакви новини ще докладвам веднага.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо си е комфорт модула - през него минават и бутоните. Презапой му спойките покрай куплунга и релетата и виж как ще е.

....

Твоя не е оригинален комфорт-модул - слаган е допълнително, затова и проблема му е друг.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да използвам темата на колегата:

post-19882-0-28356000-1360744970_thumb.j

Този бутон оригинално задържащ ли е,понеже при мен не се задържа и ако някой иска да отвори прозореца отзад,трябва да го задържа натиснат.Отворих го и видях че нещо мънинко се е счупило и за това май не задържа.

post-19882-0-59120700-1360744976_thumb.j

За сега махнах пружинките и си стои натиснат,иначе имаше вариант с клечка. :respekt:/>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

при мен поне колега бутона е с положение заключени задни прозорци(копчето стърчи) и отключени задни стъкла(копчето е натиснато).Сигурно има нещо като зъбче което е отчупено,разгледай го подробно и ще му видиш дерта

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

колеги,днес имах малко време и се позанимавах.Свалих комфорт модула-нямаше никакви видими забележки,но въпреки това го презапоих кадето можах-никакъв ефект.Пробвах с друго копче на задната врата,пак не става(само сваля не вдига).При подаване на отделно напрежение мотора на вратата си работи.Прегледах и кабелите в гумения маншон и не видях да има протрит и скъсан.Дайте предложения на къде да продължи ремонта.Не ми е спешно,ама много ме дразни.Идва ми една идея и да попитам-Ако пусна кабели от предна дясна врата до задна дясна врата няма ли да си работи всичко-че си заключва,ще вдига стъклата.Дали е надеждно,не ми се иска да го правя така,но като не става иначе?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писах ти в другата тема. Няма смисъл да пишеш едно и също в няколко теми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,какво става,давайте някакви съвети,тея дни съм свободен и искам да се оттърва от досадния проблем,за сега временно съм "решил" проблема като изключих буксата на мотора за да не се налага всеки път когато някой се качи и реши да го свали да махам кората(знам,че може да се заключва,но като се опра и някой пат ги отключвам задните и после не ми се говори).Дайте съвет ще стане ли ако премостя кабелите от предната врата до задната,ще се натовари ли прекалено системата и ако има друг вариянт пак ще се радвам да го чуя.Също може да ми кажете и как да проверя ако е възможно дали комфорт модула е здрав(припоил съм го но няма ефект) ако някой колега от Варна има наличен за проба да казва,поне да се уверя,че в него е проблема.Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...