Jump to content

Вода в краката на задно дясно място


tedos1970

Recommended Posts

Колеги, имам А6 комби 2004 г. (не зная точното означение на модела) и от известно време забелязах, че събира вода в краката на задно дясно място. Уплътненията на вратите са добре от там не влиза, тапите на пода си стоят. Установих, че когато карам водата се увеличава, а когато колата не се движи няколко дни - не се увеличава. Последните пъти я карах на абсолютно сухо време и водата пак се увеличи. Ако беше лятото, бих си помислил, че е конденз от климатика, но зимата! ... и отзад в дясно!... Видял съм се в чудо. Помагайте!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери си кутията на филтъра на купето.

Аз имах същия проблем с много вода и се оказа че нямам капак

на кутията. Сложих и сега всичко е добре :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същия проблем имах и аз ,но в дясно та даже стигна и до отпред водата :steinigung: оказа се ,че като са ми сваляли стъклата да ги затъмняват не са центровани добре и горе от уплътнението капе по малко докато не стана като малка ваничка :hilezh: После забелязах ,че по стъклото има следи от къде е прокапвала водата погледни това .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Причина1: "улука" под акумулатора се е запушил от листа, кал и т.н. и през филтъра на купето е влязла вода, първо се пълни отзад (това е по-вероятната причина) . Маха се акумулатора и тази гумена джиджавка под него се маха - така отичането е възможно и при наличие на разни замърсители.

DSC_8523.JPG

Причина2: Конденза на климатика не се изтича извън купето

Проблема е в ей този клапан (намира се под жабката, сваля се за целта) който пак се запушва от кал, листа и други мръсотии - най-лесно е да се махне въобще, но е хубаво да се знае, че една от функциите му е обезшумяване.

2012-08-06_150721_drains7.jpg

Редактирано от netizen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същия проблем имах и аз ,но в дясно та даже стигна и до отпред водата :steinigung:/>/>/> оказа се ,че като са ми сваляли стъклата да ги затъмняват не са центровани добре и горе от уплътнението капе по малко докато не стана като малка ваничка :hilezh:/>/>/> После забелязах ,че по стъклото има следи от къде е прокапвала водата погледни това .

И аз си мислех, че е от уплътнение, но се оказа, че се пълни когато я карам без значение дали вали или е сухо. Стояла е под проливен дъжд и не се увеличи водата. Калал съм я на абсолютно сухо и водата се увеличава.

...

На втората снимка този накрайник вътре в клапана ли влиза. И ако е от това защо мокри отзад, а не на предните места. Отпред е абсолютно сухо.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходен пост!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...