Jump to content

Преходни фланци за междуболтово разстояние - надеждно ли е?


GT_power

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Бих искал да ви попитам за тези преходни фланци за промяна на междуболтовото разстояние - от от 5х110 на 5х112 mm. Смятате ли, че са достатъчно надеждни? Питам, защото все си харесвам разни джанти, които са на размер 5х110 mm. Но в името на естетиката никога не бих направил компромис със сигурността. Виждам, че се продават и разни правени и уж по-маркови. Въобще, тази концепция с фланците, как ви се струва?

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма проблеми да го направиш,доста добре стават познавам човек който ги прави,каза ми че от 5 към5болта или 4 към 4  става идеално и доста здраво и ги праи от дуралуминий,но казва че от 4към 5 дупки примерно не се наема става но ми каза не ги правя опасно е,така че ти давам 100%гаранция за здравина и безопасност,ако искаш ще ти дам тел.да го попиташ какво те интересува

Редактирано от amadeo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами при Банакиев съм виждал фланци на достатъчно мощни автомобили. Разгледай сайта, мисля, че има и снимки.

 

 

Едит: ако няма нужда от фланци, а само се гони друга - близка делителна, мисля, че става и само с болтове.....но не съм пробвал.

Редактирано от robobug
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както написа Роман драми няма да имаш нито с лагери, нито с главини , аз карам с 23мм фланци повече от 40к. ( около 3г.) драми нямам ,само да ти ги направят читаво , че тогава ще има драми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дуралуминий са разбира се ...няма друг материал за тази работа!!!

 

предните са ми 15мм задните 20....гледай да не са по тънки от 15мм с болтове 8.8 с точната дължина, но си направи проба с конкретната джанта , да не стане да излезне от арката на калника гумата с джантата!

 

цената е сериозна  - само материала е около 160лв като едно 70лв са само срязове! в ибей има готови с болтове на FK automotive и те излизат по на далавера или същата цена горе доле от колкото да се направят тук .... но трябва да се порови добре ...най добрите оферти ги намерих в английския ибей но от немски продавач  :)

Редактирано от kolio kioravoto prase
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тези джанти съм си харесал и се чудя, та затова питам:

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=58&t=381390

 

O.Z. много трудно се намират 5х112 мм. Но пък не съм чак толкова пренавит, че да рискувам ако не е сигурна работата с тези фланци...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да ти развалям щастието колега, но тези джанти са много меки. Имах такива и то 15'' и при първото ходене за изправяне, човека каза, че на 90 % може да ги спука при изправянето и като започна и на 2амата ни се отвориха очите, разтягаха се като дъвка и лесно се орпавиха, но просто са ужасно меки. Потърси и други мнения за всеки случай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

А само с болтове може ли да се монтира джанта от опел 5 по 110 на ауди 5 по 112 ,понеже имам хубави джанти от опел.4-те болта ги навивам и 5-я също но малко с напън и не съм пробвал да карам така понеже ми се стори опасно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Късно виждам темата. Като купих колата , беше с джанти от опел и "раздвижени болтове". Опелските джанти са 5х110, с болтовете се завиваха на 5х112 и съм карал така без никакъв проблем. Дори болтовете са още при мен.

 

Аз искам да попитам за фланци 5х130 към 5х112, но предните не трябва да са повече от 15мм дебелина, защото много ще се изнесат джантите и ще опира. Другото което ме интересува, проблем ли е за quattro да се кара с 8j предни, 10j задни, но еднакви по размер гуми, например 235/40/18 4-те гуми?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...