Jump to content

проблем с датчик


veni 76

Recommended Posts

имам следния проблем това си светка когато си реши , маслото е добре над средата, незнам на какво се далжи това , сашто незнам каде е този датчик и каде му е буксата, мойе да е хлабаво нешто. Някои да има предполойение за този проблем

post-59841-0-85079600-1376128013_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този датчик е в предната част на картера. Обикновено ако има проблем с нивото пише LEVEL, щом при теб пише SENSOR - значи е за смяна и не показва на километража правилното ниво и температура на маслото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време имах същият проблем.

Решението в сервиза беше задължителна смяна на датчика, но цената никак не му е розова.

Въпреки всичко аз си долях масло до горна граница и до ден днешен (около година вече) си го проверявам да си стои там нивото и нито е светило повече нито проблеми имам, нито датчик съм сменял.

 

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен също светва понякога,после изчезва но аз забелязах една закономерност и имам обяснение.Първо този въпросен датчик преди 2 години го смених с нов и от тогава не е светил.Тогава карах с 5W40 масло.Сега обаче от почти година карам с по-гъсто масло и особено зимата още при тръгване светва и след като позагрее двигателя изчезва.А сега понеже е топло въобще не свети,т.е аз го свързвам и с вида масло.Следващата ми смяна на масло ще е с 5W50 и тогава съм почти сигурен че няма да светне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...