Jump to content

Ауди А4 Б6 3.0 V6 куатро! Споделете мнения!


dobri 1 8 TQ

Recommended Posts

Здравейте колеги, какво може да ми каже някой срещал се със такъв автомобил. Интересува ме най-вече моторът добър ли е като цяло и какви разходи на бензин дава този 6-так :). Другото като купе и ходова част ми е горе-долу ясно понеже карам А4 Б5 1.8Т и няма кой знае какви иновации като цяло. Така че нека който има някакво мнение за този автомобил да сподели. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще следя темата с интерес, защото наскоро си дадох сметка, че това е единствения модел на Ауди, за който не знам почти нищо. Нека знаещите, да ни осветлят! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веднага ти казвам моето впечатление. :)

КумЪ ми имаше такова В6 ,но кабриолет.Внос от щатите беше и изглеждаше като ново.

Разход на гориво около 16-17л/100

Иначе не лош мотор,добре звучи и добре си върви,има тяга ,не е бегачка но пък е лесен за каране,кефеше ме...

п.п. не знам защо Американските тука харчат повече,но съм останал с такова впечатление?? софта ли им е различен,неам идея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Познат кара такъв мотор, но на А6 и е автомат, разхода му е 16-7 градско, като вървене казва, че е много доволен.Сега му събирах ангренажа комплект с ролки и водна помпа, и цената е 750 лв, друго фрапиращо поне на този етап не е имало, а го кара от около 2 години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мой познат има А6 с този мотор, куатро и мисля S-tronic скорости( ако не се лъжа). Купи я уж на около 120 000 км. след сума ти проверки в Порше и т.н.....Смени клапи на всмукателните колектори и му излезе над 2000 лв !!!!!!!! Старите бяха зацапани, нямаха луфт....според мен са го прецакали, но е друга тема това.....Лагер главина му подменили за 450 лв !!! Старата беше поне според мен здрава, но до колкото знам има магнит по нея и като се зацапа (вероятно от прах от накладките) и светва лампа на таблото....Предполагам, че и само почистване би свършило работа, но човека има пари и не разбира нищо от коли.....любим клиент на сервизите  :hilezh: Двигателя е много добър, върви добре, харчи наистина около тези 16-17 литра в града. Това знам от малките ми наблюдения и инфо от собственика...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всмукателният колектор е един и на него има два вакума които управляват геометрията му като на 4.2. Моторът от това което съм чел е доста приличен, като изключим високият разход. Има VVT и на изпускателните валове, за разлика от предшествениците си, които имаха само на всмукателните. Алуминиев блок, нов мотроник, бобини с вградени комутатори, все хубави неща.... Имам двама познати с такива на газ в А6 Ц5, доволни са хората.

Редактирано от ghostdog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно мотора ще излезе корав, от разбраното до момента с тази разлика, че ще е по-скъп за поддръжка от 1.8т понеже е 6-так. И от към разход на бензин ще е по различно с около 1-2л+ :) А извън градско ми е интересно под 10л/100км дали ще слезе този автомобил?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и да слезе на А4 ,но на А6 куатро,Варна -Плевен даде 11л,каране където позволява с 130-140л.

Да добавя ,че е автомат.

Редактирано от Nikieva
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А колеги да попитам с обслужването на мотора как стоят нещата? Със верига ли е този мотор или е подобна на 2.5 тди ситуацията?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...