Jump to content

Интегриране на Таблет в Audi A4 B6


Recommended Posts

Викам да събера всички постове на едно място за да стане нещо като завършен проект.

Изискванията като цяло бяха:
1.Таблета да е 7 инча защото рамката която имах бе 2дин и след мерене на рамката прецених че най лесно ще влезе 7 инча дисплей.
2.Таблета да е с ефирно ФМ радио задължително.
3.Волумето на таблета да се държи усилено на макс и слагане на потенциометър на удобно място за усилване и намаляне.
4.Извеждане на външен бутон за включване и изключване на таблета както и угасяне на дисплея принудително.

Отворих таблета и изведох първо паур бутона, след това два кабела за зареждането, след това изведох и стерео жака с кабел.
За зареждане ползвах обикновено зарядно за телефон за кола 5волта 2Ампера като го разглобих изведох му нужните кабели и го опаковах в голям термосвиваем шлаух, като съм го вързал да зарежда само когато ключа е пъхнат в патрона.
Аудио сигнала от таблета минава през стерео потенциометър изведен на мястото на запалката както и бутона за включване.след потенциометъра сигнала минава през галваничен филтър за избягване на шумове и бръмове. И накрая влиза в усилваеля. Забравих да спомена че колата е с оригинална система БОСЕ като всички колони минават през усилвателя + буфера. Ремуута на усилвателя е вързан към + на захранването на таблета така че при пъхане на ключа таблета се зарежда и усилвателя се включва.

 

Елементите необходими за осъществяването:

 

1.Стерео логаритмичен потенциометър 47кома (подчертавам логаритмичен защото ако не е няма да се намаля докрай звука ,а ще остава тихичко да се чува)

2.Микро бутон (който иска може да сложи и голям такъв)

3. Аудио кабел + кабел двужилен за ключето +чинчове.

4.Audio Главаничен филтър (Ground Loop Isolator)

5.Зарядно за таблет за кола( става и за телефон ако мислите че вади около 2А може и малко по-малко, но ще се зарежда по бавно)

6.2дин рамка( аз я взех от Авител)

7.Таблет 7''(ползвам prestigio 7'' prime duo 3g с ФМ радио купен от продавалник.ком)

И вече поялник,термошлаух и мн нерви защото кабелите стават много и....става плетеница.

И най-важното трябва да сте с 2дин рамка защото инъче трябва да сменяте и други работи.

 

Ето и малко снимки:

Извеждане на Power бутон

post-87135-0-29656600-1396198694_thumb.j

Извеждане на захранването на таблета

post-87135-0-31633100-1396198697_thumb.j

Това е потенциометъра а малкото копче е изкараният POWER бутон

post-87135-0-63976000-1396198701_thumb.j

А това е вграденият таблет

post-87135-0-81402000-1396198704_thumb.j

Схема на връзване на потенциометъра:

post-87135-0-81135800-1396199886_thumb.j

Схема на буксата на усилвателя(не съм я ползвал, но на някой може да му послужи:

post-87135-0-69905800-1396199502_thumb.j

И схема на буксите на Symphony II

post-87135-0-90790700-1396199491_thumb.j

Ето и клип

 

Интересни приложения за Таблета:

Аудио плеар който наий-много ми допадна затова си купих и лиценза: POWERAMP

Друго приложение за кола специално е CARHOME ULTRA. Слагате си най-вайните неща в големи прозорци за да можете докато карата по лесно да достъпите до тях(за да не си отклонявате вниманието от пътя)

Навигации: iGO,Sygic,Navitel.

Надявам се да не съм изпуснал нещо съществено

 

 

 

Редактирано от demoncho1987
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер идея, браво добра работа. Според мен би било хубаво да можеш да изключваш зарядното, защото зареждане на батерия, която не си е врътнала цикъла се скапва с времето, а при теб ще се зарежда при всяко каране по този начин. Имаш ли решение по този въпрос? Поздравления за проекта, страхотен е :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер идея, браво добра работа. Според мен би било хубаво да можеш да изключваш зарядното, защото зареждане на батерия, която не си е врътнала цикъла се скапва с времето, а при теб ще се зарежда при всяко каране по този начин. Имаш ли решение по този въпрос? Поздравления за проекта, страхотен е :)

Ами колега решение на този въпрос нямам защото батериите на катъв таблет са много евтини първо, второ докато умре напълно ще мине много време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брaво колегa, супер си го нaпрaвил. Искaм дa те попитaм сaмо, понеже не могa дa се ориентирaм от снимкaтa, монтaжa който си нaпрaвил с "бързо" свaляне/кaчвaне нa тaблетa ли е? С други думи кaто пaркирaш колaтa пред блокa, свaляш ли тaблетa или се кръстиш 2-3 пъти и се прибирaш вкъщи :P

Поздрaви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес купих ELM 327 OBD2 Bluetooth adapter който свързах с таблета и показва всички датчици по колата в реално време.Има много функции. Но имам и проблем с ОБД буксата на колата през 20-30 секунди се разкача, проблкема го имам и с Ваг ком кабела.Някой ако знае на какво може да се дължи да помага.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за ОБД незнам,имам въпрос,зимно време при минусуви температури как е? и една препоръка,  логаритмичния потенциометър го смени със същия,но да има среден извод и му постави една компенсация на намалянето/loudnes/,ще има голям ефект при намаляне и усилване!!

Редактирано от lubolalev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...
  • 3 weeks later...

заедно с таблета трябва да си вземеш и галванично изолирано захранване за да няма шумове. Скоро слагах на едно ауди а6 таблет но него го прекарах през оригиналната медия и го направих като се пусне диск от цд- ченджера да върви сигнала от таблета и така докато си варти диска ченджера свири таблета като по този начин се запазва и радиото и може да се мине с обикновенно захранване и не се слага потенциометър а се усилва и намаля от медията на колата, но ако искате завършен и хубав вид препоръчвам вграждане на таблета и прекарването му през усилвател.Ако имате въпроси можете да питате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...