Jump to content

Питане относно проблем с двигателя 2.7 ТДИ


Hacko

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Оказа се биелен лагер на едно от биалетата. Незнам как, но единия се е качил върху другия и добре , че съм бил с малка скорост и веднага след това загасих двигателя,че да няма и поражения по коляновиа вал и биалето.

Сега ще сменим всичките 6 и така или иначе е разглобена ще я обслужим изцяло вклучително и съединителя и би трябвало всичко да бъде отново наред.

Редактирано от Hacko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно ..какъв зор е видяло да се качи единия лагер върху другия..С какво масло караш? И при тоя случай дали няма деформация на самата биела?Разстоянието между вала и биелата е точно колкото за лагера :nixweiss: Или лагерите са много износени или биелата е деформирана... :lupe:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Явно лагера се е поизносил и затова.Видимо не е износен повече от другите. Ами поразплескал се е да. Коляновиа вал и биелите бяха замерени с някакъв специален уред и всичко им е наред. Нямат деформации. Моите приятели, които правят колата казаха, че не са очаквали така странно да са направени лагерите. Обясниха ми, че на други коли имали някакви зъбчета, които не позволявали да се получи такова качване на лагерите един върху друг. 

Както и да е, не ги разбирам толкова тия работи. Важното за мен е , че намерихме проблема и ще бъде отстранен  :razz: .

 

Иначе карам с Масло 5W30, VW507 00 Castrol и си го сменям на 15 000км. Този голям интервал някакси не ме кефи 30 000км. Страшно много ми се струва.

Редактирано от Hacko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези зъбчета ги няма, ако биелата е правена с "трошене", за да се разцепи на две ухото за черупките. Не съм виждал двигател на ауди биелния лагер да има "зъбче". Говорим за двигател произведен близките 15 години.

Редактирано от kpematop
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...