Jump to content

Проблем с мигачите на audi a4 1.9 tdi avant 2002г.!


buferato

Recommended Posts

Здравейте!Имам следния проблем:като дам десен мигач от време на време (не е постоянно) първо светва 2-3 пъти  левия мигач и след това десния!?Какъв може да бъде проблемът!?Реле или ключа за мигачите или нещо друго?Къде се намира релето за мигачите?Ако знае някой нещо ,моля нека да го сподели!!!Благодаря!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

който се мокри от запушени канали за отвяодняване под акумулатора

или от маркучлето на водата на задната чистачка, ако е прокапало, пада точно на него и бушоните =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега на 99% съм сигурен,че проблемът е в самият ти ключ.Мой приятел имаше същият проблем и два три пъти съм ползвал колата му бях безкрайно изненадан от това,че давам десен мигач,той чука един път или два и започва да свети левият.След малко се оправя и започва да свети десният.Скоро стана дума за това,че ходил на еладжия и му пръскал някакви спрейчета вътре и  оправил някакви пластинки,но майстора казал,че трябва нов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Цитиране на предходен пост!

 

Благодаря ти!Може би първо него ще сваля,разглобя и напръскам с контактен спрей,но мисля да погледна и модула под стелката,тъй като имам от време на време и други проблеми:багажника,когато е отключена колата понякога не се отваря и трябва да го отворя с ключа,а също така и понякога плафона или лампичката на багажника не свети след като той е отворен!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време видях в сервиза на ауди как процедират при съмнения с комфорт модула.Всички знаене,че когато се запуши отворите за изтичане на вода от моторният отсек,влиза вода в купето и първото нещо което се новоднява е комфорт модул.Та вадят модула и го третират със спрей който оставя да се изпари на слънце.След това събират и много проблеми се решават.Както казват понякога от влагата разните му патечки прехвърляли от една на друга и много неща от ел системата правела номера.Зажалост не можах да видя какъв е спрея.Някой по-запознат с жиците да каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес стигнах до въпросния модул,но той си беше сух,нямаше никаква влага!Той се намира в една пластмасова кутия и няма как да се извади от нея за да го напръскам със спрея ,който имам пък и не искам да рискувам!Само се вадят буксите, които влизат в него и дотам -самата платка няма как да се разгледа тъй като е в пластмасата.Затова предпочетох да не го пръскам за да не стане нещо непредвидимо.Хубаво е да се знае ,че под него има една тапа и ако тя се е подвадила има голяма вероятност да влезе влага от там.Според мен  ,някой ако има проблем с него ,ако е мокър най вероятно водата е дошла от там ,а не от тапите под акумулатора и сервото!Просто го пиша като информация.Ключа за мигачите го щраках наляво -надясно доста пъти и засега мигачите са ок!Не съм си играл да го разглобявам,но ако продължава проблема ще  трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Модула под мокета пред шоф.седалка е Комфорт-модула.

Модул Централна Електроника се намира между волана и предпазителите. Той управлява всички външни светлини.

 

Защо не и пуснете една диагностика на тая кола? Понякога лесно се хваща проблем с модул, който се бърка в комуникацията между всички модули.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги Вие говорите за комфорт модула, той няма връзка в случая.

Павел и аз говорим за СентраЛ Електрик, който, както горе написах се намира до бушоните

 

Central Electric отговаря за фарове мигаЧи и тн... Има го като меню във вагком, тоест ако е дефектирало нещо, излиза на грешка.

 

Другият вариант е самия лост на мигачите да не контактува коректно.

 

Успех =)

Редактирано от Bobu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте колеги. Имам следния проблем, Като си пусна десния мигач, той не работи, докато не опъна един юмрук на фара и се оправя. После си работи нормално 2,3 дена и пак така стане. Отварях фара, крушката е добре, бутнах клемите малко да изкочат за по-добър контакт. Така изкара може би седмица и пак взе да ми прави същия проблем. Някакви съвети>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не контактува добре крушката.Имах същия проблем,и изкривих малко пластинките,зачистих ги добре и няколко месеца вече не се е обаждал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, герги написа:

Цитиране на предходно мнение! 

Уж и аз ги изкривих за по-добър контакт, но явно не е било достатъчно. Благодаря за бързия отговор! :)

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...