Jump to content

A4 b6 1.9 TDI 131kc тресе при ускорение на 4,5,6 скорост


glavniq_

Recommended Posts

Та колата не пуши ,няма излишни шумове, не се чуват маховици , на празен ход не тресе, по инерция не тресе и т.н, върви много прилично, разхода на гориво е в рамките на нормалното за модела,  САМО  когато подавам газ на 4,5,6 -скорост тогава се усеща ,цялото купе се тресе  ,гумите са балансирани ,нямам криви джанти окачването носачи ,шарнири ,АМОРТИСЬОРИ всичко е здраво няма клоп няма троп както се казва!

Link to comment
Share on other sites

Имах същия проблем миналата година. Оказа се разбито вътрешно каре на лявата полуоска. За съжаление не се сменя, а се купува нова полуоска. Цена 500лв за полуоската. Отбелязвам, че това беше най-скъпия вариант - немска "уж". Имаше белгийска за 380 лв и неква турска за 250 лв.

Link to comment
Share on other sites

Сменя се,но не е немско :) Има и цели полуоски в Англия,китайчета,които излизат около 200 лв.

Link to comment
Share on other sites

За външно знам и съм сменял (пак на лявата полуоска), след няколко месеца се разби и вътрешното каре и всички казаха, че не може да се смени само то. Както и да е давам примерни цени. Колегата сам ще избере спрямо бюджета си.

 

Идеята ми е, че проблема е 99% в разбито вътрешно каре. 2-3 мм луфт бяха при мен, но ефекта с тресенето беше по цялото купе при ускорение. 

Link to comment
Share on other sites

А по волана усещали се? При неравности като минаваш?

Питам защото и аз имам подобен проблем и никой не може да разбере всичко е здраво уж! А на 120-130 на шеста като дам газ разлюлава леко купето.....но усещам нещо и на волана като почукване

Link to comment
Share on other sites

На волана не съм усещал нищо лично аз.  Иначе без значение от пътя и при поддържане на скорост, дори при нормално потегляне от място, спиране и тн ....нищо ...Само при ускорение на 4,5,6та.. яко тресене по цялата кола.

Link to comment
Share on other sites

Казах по цялото купе се усеща тази вибрация, волан ,врати, табло, седалки : :steinigung:  усеща се само при подаване на газ ,както съм написал, сега видях че от лявата страна имам грез по кората където е под двигатела...........             при 120-130км  такава вибрация все едно не са затегнати джантите и така съм минал за 3 дена 1400км  

Edited by glavniq_
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

При мен също се наблюдава едно леко претрисане обаче само на пета (последна) скорост. Като се движа със 100км/ч и подам рязко газта, започва да ускорява и се усеща едно леко разтреперване в колата за около две секунди, след това изчезва.

Иначе я гледаха колата, казаха всичко е здраво.

Нямам идея, какво може да е.....

Link to comment
Share on other sites

A погледнаха ли полуоските, щото както и по-горе става ясно проблема е там в повечето случай. Може луфта в карето да е по-нищожен и за тва да го прави само на 5та за кратко.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...