Jump to content

A4 b6 1.9 TDI 131kc тресе при ускорение на 4,5,6 скорост


glavniq_

Recommended Posts

Та колата не пуши ,няма излишни шумове, не се чуват маховици , на празен ход не тресе, по инерция не тресе и т.н, върви много прилично, разхода на гориво е в рамките на нормалното за модела,  САМО  когато подавам газ на 4,5,6 -скорост тогава се усеща ,цялото купе се тресе  ,гумите са балансирани ,нямам криви джанти окачването носачи ,шарнири ,АМОРТИСЬОРИ всичко е здраво няма клоп няма троп както се казва!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах същия проблем миналата година. Оказа се разбито вътрешно каре на лявата полуоска. За съжаление не се сменя, а се купува нова полуоска. Цена 500лв за полуоската. Отбелязвам, че това беше най-скъпия вариант - немска "уж". Имаше белгийска за 380 лв и неква турска за 250 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За външно знам и съм сменял (пак на лявата полуоска), след няколко месеца се разби и вътрешното каре и всички казаха, че не може да се смени само то. Както и да е давам примерни цени. Колегата сам ще избере спрямо бюджета си.

 

Идеята ми е, че проблема е 99% в разбито вътрешно каре. 2-3 мм луфт бяха при мен, но ефекта с тресенето беше по цялото купе при ускорение. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А по волана усещали се? При неравности като минаваш?

Питам защото и аз имам подобен проблем и никой не може да разбере всичко е здраво уж! А на 120-130 на шеста като дам газ разлюлава леко купето.....но усещам нещо и на волана като почукване

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На волана не съм усещал нищо лично аз.  Иначе без значение от пътя и при поддържане на скорост, дори при нормално потегляне от място, спиране и тн ....нищо ...Само при ускорение на 4,5,6та.. яко тресене по цялата кола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Казах по цялото купе се усеща тази вибрация, волан ,врати, табло, седалки : :steinigung:  усеща се само при подаване на газ ,както съм написал, сега видях че от лявата страна имам грез по кората където е под двигатела...........             при 120-130км  такава вибрация все едно не са затегнати джантите и така съм минал за 3 дена 1400км  

Редактирано от glavniq_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

При мен също се наблюдава едно леко претрисане обаче само на пета (последна) скорост. Като се движа със 100км/ч и подам рязко газта, започва да ускорява и се усеща едно леко разтреперване в колата за около две секунди, след това изчезва.

Иначе я гледаха колата, казаха всичко е здраво.

Нямам идея, какво може да е.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A погледнаха ли полуоските, щото както и по-горе става ясно проблема е там в повечето случай. Може луфта в карето да е по-нищожен и за тва да го прави само на 5та за кратко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да възможно е да е от маховик ,започва да се проявява при ускорение с малка скорост на голяма предавка,другия вариант ,вътрешни карета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...