Jump to content

Apple iOS vs Android vs Windows mobile коя е най-добрата система?


  

306 гласа

  1. 1. Коя е по-добрата операционна система за смартфони ?

    • Apple iOS
      145
    • Android
      145
    • Windows Mobile
      99
    • Nokia с фенер
      80


Recommended Posts

Аз имах предвид, че моето КПД има откъде другаде да се подобри, а не от буут тайм. Иначе със сигурност е добър ъпгрейд, но не е инвестиция. Инвестиция е нещо, което ти носи пари, а не да ти спестява време. Не сме на свършена работа, а на надници... :D (образно казано). Не се хващайте за глупости, просто Майкрософт не могат да сътворят нищо читаво. ;) 

 

И определено ще тествам Операта. Проблемът с нея беше, пък че GMail не работеше коректно, което 100% е шитнЯ на Гугъл, дори поради тази причина я смених. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 3,6k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

То за имане сигурно има.

Но, да отхвърлиш нещо което ще ти помогне в по бързото свършване на дадена операция за да имаш повече време за друга е нелепо.

Приеми, че в момента в който сложиш ссд ще си промениш мнението.

Нищо лошо против механичните дискове, но им мина времето сега са само за сторидж и толкова.

Колкото и да напъват технологията си удари лимита (раптъри, чийта и подобни барабар със скъзитата на 15к).

Това е пробив в индустрията, до скоро беше болно (бавно) място в много системи.

Инвестират се милиарди в развитието на памети, лагерните колички си отиват.

Като изскочат HBM след време съвсем пък ще спрат с механиката.

Редактирано от SunShine
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можеш да го изтъкваш като предимство :flipoff:

 

така мразя, като ме пита някой, колко ми е ппи-то и аз такъв вдигам рамене и се правя, че не знам какво ме пита и после само се стремя да му отбягвам погледа. Това не е живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защото  показа, че си запознат с устройствата от този клас и очаквах да дадеш отгтовора, който даде spunky ^_^ .

 

Няколко пъти се опитвам да си купя епъл устройство и все не намирам основателна причина, дори по-лошо - като се позаинтересувам намирам и причина да не го купя. Примерно си мисля, че лаптопите без ретина са умишлено прецакване на потребителя. Не може Микрософт системата да изглежда добре на 13"  IPS екран със средна резолюция, а за иОС дори стандарта 1920х1080 да не стига.

Лаптопите не мога да се ъпгрейдват с голям сторидж,  бързи безжични мрежи има отскоро, а УСБ 3.0 беше забранено - да таковам тая грижа за потребителя.

Кунева поде инициативата за универсално зарядно, която бе подкрепена и от Епъл, но минаха 4-5 години, през които епъл продаваха преходник от USB към нещо си, което дори няма стандарт. Това ли е улеснението на живота?

Сега си мисля да си сложа една NFC таблетка в колата, за да не хода с постоянно пуснат БТ. Според Епъл, това че липсва дадена възможност е плюс, който трябва да ти улесни живота.....сравнението с македонците е много на място и искрено ме разсмя рано сутринта.

По едно време исках да си купя AppleTV, оказа се, че не поддържа 1080p. Чак 2012 представиха такова устройство, което реално е достъпно 2013. Но устройството все още не може да прави мирър на телевизор с висока резолюция.

Cherepaha казва, че чарът на телефонната iOS е в детайлите. Съгласен съм и вярвам, че е така....ама да няма бек бутон....това е като да имаш мишка с един бутон :) А каква е драмата на епъл с двубутонната мишка и скрола? Не искам да повярвам, че двата бутона и скрола може да са вредни :)

Не мога да се оттърва от чувството, че устройствата им са толкова добри, че чак са предОбрени. 

 

 

Няколко пъти питах защо да си купя епълско устройство, ти ме питаш какъв "опит" имам....

Ясен си ми, няма нужда повече се обръщаш към мен :).

 

 

ПП Така и не разбрах дали си македонец?

 

 

Пич, без никакви лоши чувства, не бях чел толкова глупости на едно място от МНОГО време.... По-лошото е, че написаното от теб е за мен олицетворение на един Андроидаджия - бил там чул, че Епъл било по-гадно, прочел друго нещо подобно и вече край.

 

Останалото е внушението, че липса на нещо автоматично го превръща в недостатък!!! :wall:

 

Стегнете се поне малко. Нека си коментираме за нещата, които наистина сме имали допир поне малко! Моля ви....

 

 

Spunky: Абе тая вашата компания как успява да ви промие мозъците, че резолюция 1334x750 е нещо актуално за 2014 г. се чудя изобщо?! Първо се пробута теорията, че Retina дисплея е достигнал лимита на човешкото око, после че вашата резолюция заради пикселите всъщност е по-висока. Започвам да си мисля че всички пропуски на инженерния отдел на Ябълката се покриват от маркетинга.

300ppi май имахте преди години още. Защо сега правите по-висока резолюция - нали нямаше значение?

 

Ето....

 

Какво да направим, че човешкото око се оказва толкова лимитирано? Да, маниашко е телефонът да е направо с 600 ppi за по-сигурно, но за съжаление реалността показва, че единствено и само на хартия! Особено след като до държим на минимум 40на сантиметра от очите си през 90% от времето.... Нещо като НЛО - знаем, че е там, но никой не ги е виждал ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но с нея много удобно подписваш фактури и разни други документи...Има смисъл от нея, повярвай ми. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-лошото е, че написаното от теб е за мен олицетворение на един Андроидаджия - бил там чул, че Епъл било по-гадно, прочел друго нещо подобно и вече край

Нищо не съм "чул", нито споменавам нещо да е "гадно". Не виждам какво общо има андроида, аз още си ползвам и телефон със симбиан:).

А с опита на епъл за оригиналничене за сметка на потребителя съм се сблъскал още когато продаваха двупроцесорни машни с powerpc и intel, които нямаха копче за флопито, за да е по-удобно за потребителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма значение кога и какво си пробвал. Показателен преди всичко е начина по който коментираш, а още по-показателно става след като е ясно колко точно си се сблъсквал с Епъл продукти като цяло :)

 

Определено има доста недомислени неща при Епъл, които особено ако мигрираш от Microsoft направо те побъркват. Мани бутона за оптичното <_< той си е на клавиатурата и е песен да се ползва! Ама ако си на лаптоп и съответно нямаш на разположение някоя от техните клавиатури с 140 бутона? Нямаш Page Up, Page Down, Home, End.... Е, имаш комбинации, чрез които ги постигаш :) Няма и Copy + Paste на файлове - има само Drag+Drop+клавиш на клавиатуата. Едва миналия Mac OS X (!!!!!) го интегрираха и вече става пиниза...

 

Не че умираш от сложност и се бавиш безумно. Свикваш и си цъкаш, но защо трябва да е така само Стив знаеше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не съм "чул", нито споменавам нещо да е "гадно". Не виждам какво общо има андроида, аз още си ползвам и телефон със симбиан :).

А с опита на епъл за оригиналничене за сметка на потребителя съм се сблъскал още когато продаваха двупроцесорни машни с powerpc и intel, които нямаха копче за флопито, за да е по-удобно за потребителя.

 

 

нещо друго ме тормози мене

как така не си позлвал iphone/mac а същевременно вече си почувствал "ограниченията" (най-използвана дума в споровете apple vs android). Напълно съм съгласен с @Wizi-то мнението ти е базирано основно на чуто/прочетено тук-там, точно по тая причина бяха и въпросите за бутоните на мишката и т.н.  

И все пак бих се радвал на пример за ограниченията които те тормозят ? 

 

изобщо колко точно от пишещите в темата някога са ползвали iphone/mac за повече от 10 минути ? щото няк'си с повечето колеги ейпълджии сме минали по един или друг начин и през андроид и имаме няква отправна точка и шанс за реално сравнение. 

Редактирано от zlobil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не "ограничения", а "оригиналничене" :).

Какви ограничения може да ми наложи някакво устройство, на което ползвам "телефона", мейла, браузъра, фенерчето и чат-пат камерата. 

 

@Визи - приеми, че съм непредубеден към коментираното устройство. Не изпитвам никакво вълнение и пристрастие към някаква фирма или продукти от типа на  телефони или таблети.....дори аз лично не ползвам таблет. Според мен не си прочел и не си разбрал какво точно коментирам, защото кометарите са разхвърляни на няколко страници и са към мненията на други хора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И въпреки това кое според тебе е оригиналничене ? Липсата на "копчета" на мишката ? 

А ако случайно не е оригиналничене а иновация/персоналност и т.н. ? 

 

Разбирам до някъде какво се опитваш да кажеш щото и аз имах подобна позиция с/у ейпълските компютри........но до там, като цяло си в грешка. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много лесно вкарвате хората в некви групи. Аз примерно си взех мишката защото ме кефи много като дизайн, седи ми прекрасно на бюрото и тн. Не ме кефи, хавата обаче с батериите, не ме кефи и, че от потта на ръката отстрани се обели алуминия. И хванах и я засилих в шкафа и ползвам една майкрософтска мишка за 2.40 с ддс-то. Ако изкарат по-хубава мишка ще си я взема, или този път първо ще поседя в Store-a да я ползвам 10 мин преди да си я взема както направих с iPhone-a. 

 

Тая свързаност много удобно я подценявате хората, които сте на андроид. Няма в момента лаптоп, таблет и телефон, които да работят толкова добре помежду си както у-вата на Apple. Като добавим и подобрения Apple TV, Time Capsule вървим към цялостно технологично решения за офиса/дома. Наистина ми се иска да направят телевизор за да си го взема, като си проектирам сега къщата, която ще си правя ще си купя от Холандия Nest и ще си го сложа, детекторите за дим и пожар пак ще са ми iOS вързани. И тн. и тн. защото е удобно, защото е готино. 

 

Сори, ама така седят нещата - усещането за един уред и как той работи и колко "мазно" зарежда и безпроблемно е крайно важно за мен, а и за милиони други хора по света. С тия андроиди като тръгна по менютата има толкова нелогични работи, толкова UX извращения, че просто няма на къде. 

 

И още нещо за финал - Apple търгуват с хардуер, а гугъл търгуват с нашата информация. За това крайно не ме кефи всички у-ва, които имам да се синхронизират през Google. Най-малкото защото на всички андроид потребители кажи речи ви имат пълния списък контакти и тн. Далеч по-склонен съм да пазя тази информация криптирана на iCloud-a от колкото да я пращам на Adwords отдела на гугъл примерно или да ми точи трафик без да знам за да си попълват инфото за задръствания из градовете и тн. и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@zlobil - Няма как да съм в грешка, след като не позволявам информационните технологии да ми налагат ограничения:)

И няма как да имам позиция "срещу" компютри, трактори и коли ей така на общо основание.



И още нещо за финал - Apple търгуват с хардуер, а гугъл търгуват с нашата информация. За това крайно не ме кефи всички у-ва, които имам да се синхронизират през Google. 

Най-накрая някой да обърне внимание и на възможността за злоупотреба с информация. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

N1995 ти направо им би меча...

 

Имаше един цитат за Вейрон, който много ме изкефи - Ако случайно нямате 1,5 млн евро в джоба е много вероятно да не харесвате Вейрони :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Далеч по-склонен съм да пазя тази информация криптирана на iCloud-a...

 

 

Той щото е толко сигурен и яко криптиран айклауда, затва на всички холивудски каки с айфони, циците им вече са общодостъпни :hilezh:

Тоя скрит фийчър явно е бил цел на главния педеруга - Тим Кук , който се е надявал да види на некой Брад Пит пацата, ама за негова жалост само пичета излязоха :hilezh:

Редактирано от dhtj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@zlobil - Няма как да съм в грешка, след като не позволявам информационните технологии да ми налагат ограничения :)

 

 

заклевам се че изобщо нямам идея за какво говориш, за какви точно ограничения говориш при положение че НЕ ПОЛЗВАШ от "ограничаващите" устройства  :nixweiss:

 

 

ps : всъщност така и не отговори какви точно са "ограниченията" които упорито повтаряш вече 4-5 страници но нищо конкретно ? 

Понеже спомена че ползваш Симбиан и няк'си да говориш за ограниченията при Android/Iphone e пълен абсурд само по себе си.  

Редактирано от zlobil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я ми кажете, тази кутийка Apple TV,  как ще ми вдигне стандарта на живот, защото имам оферта за такава от последните, на цена близка до подарък...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мицубиши аз три пъти се чудя кво да си купя и а да я взема и се отказвам... Няма много файда според мен ама тук май има хора които я ползват те да кажат.

За iCloud-a и снимките не говорете глупости защото като ти имам паса за пзъра няма енкрипшън който да те спаси. И такъв скандал няма с андроид просто щото някой чийто цици би искал да видиш няма да ползва самсунг :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

заклевам се че изобщо нямам идея за какво говориш, за какви точно ограничения говориш при положение че НЕ ПОЛЗВАШ от "ограничаващите" устройства  :nixweiss:

 

 

ps : всъщност така и не отговори какви точно са "ограниченията" които упорито повтаряш вече 4-5 страници но нищо конкретно ? 

Понеже спомена че ползваш Симбиан и няк'си да говориш за ограниченията при Android/Iphone e пълен абсурд само по себе си.  

E Айфоня е като Симбиан...Ограничен от към къстъмизации, шаренийки, свързаност и т.н. Работи добре в неговата си "екосистема" , но с останалите е малко скаран. Абе смарфон for dummies... :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бате горе долу претендираш че ги виждаш нещата.....тва верно ли сравни iOS със Symbian ?  :steinigung:

сега е момента да споменеш и 199$-овите китайци.... не си го правил 3-4 страници  :hilezh:

 

 

 

 

 

appleTV-то и аз не виждам за какво да го ползвам  :lupe:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за какво говориш тогава щото наистина не схващам чесно ?!  :nixweiss:

кога?  :hilezh: 

 

темата е 23 страници..... и постовете общо взето (не само мойте) имат смисъл няколко страници преди и след. И за това не съм виновен само аз, а всички с общите приказки:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...