Jump to content

Претапициране на кори А4 Б5


becinko

Recommended Posts

Здравейте колеги, тъй като корите ми са зле от към плат и от към пластмаси си взех 4 кори, но искам да им сложа кожа вместо плат, защото смених и салона с кожен. 

1. Въпрос - Мога ли да разглобя очертаните части, като гледам са някакви разтопени щипки, ако ги премахна с поялник, после дали по същия начин мога да върна частта към кората?
2. Въпрос - Оригинално там има шеф, ако го направя без шеф дали ще се получи, и каква кожа трябва да използвам, за да не седи на вълни, може би някаква със силикон отдолу?

 

c1310ca3c6b5d3fb.JPG

f49b12375f05562c.JPG

 

П.С. Снимките са на колега от форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз бях тръгнал да сменям плата,тая пластмаса се маха както си го казал,но да ти кажа лично аз не можах да се справя с плата.пробвах различни платове и кожа и не става,трябва да има малка цепка и тогава става.и аз ще се радвам колегите които са се справили да споделят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кожата съм чул, че се лепи по такива форми чрез нагряване т.е. доста зор ще видиш докато я опнеш. Вариант е черен плат, като този за тавана, с дунапрен отдолу, но ти си знаеш. Аз с такъв плат претапицирах корите при всичките колонки (предни, средни при коланите, задни). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я раздуй малко за колонките отстрани, че в момента съм с черен таван и предни колонки, но още мисля дали да търся средни от S4 или да претапицирам по някакъв начин. Я покажи резултата. 
Ето при мен как е тавана:

 

IMG_0281.JPG

 

Тук се вижда какъв е плата точно, но на светкавица излиза леко сив.

IMAG0048.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре изглежда. Платът при мен е светъл, не черен, с дунапрен отдолу, но важен е замисъла. Претапицирайки целия си таван, поради провисване, свалих и корите, най-вече защото лявата при колана беше се спукала и стоеше грозно. Направо парче си липсваше.Свалих, изградих счупеното с полиестрна смола и стъкловлакна, шкурене, после лепило, плат, като по краищата внимателно отлепих дунапрена от плата, за да стане по-тънко и да може да се подгъне по ръба с лепилото, стана наистина хубаво, при положение че досега не бях се занимавал.

Ще снимам при първа възможност. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти направи само основната част която е около механизъма за колана или и него облепи, защото аз искам всичко в черно и не знам дали мога хем да тапицирам механизъма за нагоре-надолу хем да запазя функционалноста му.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от becinko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След свалянето отделих тази плъзгащата се нагоре-надолу пластмаса и тапицирах само останалата част... основата. Онова просто не знам как ще стане да му се сложи плат. Вариант е пръскане в черно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То основаната част дори да се пръсне не е проблем, тя няма да се изтрие, но там дето излиза колана за нула време ще изпадне боята. Има един вариант да се премахне плъзгащия механизъм и да се тапицира изцяло, като се остави само отвор за колана, но май не ме кефи много много. По скоро ще разглобя всичко и ще тапицирам поотделно, като на движещите се части ще сложа само плат без дунапрен, за да е по-тънко, ще видим само кога ще ми дойде кефа да ги правя колонките.

Относно корите, да разбирам ли че без шев няма да стане да се опъне добре кожата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за кожата, колега, но мисля, че да. За плата мога да ти кажа със сигурност, че при извивки трябва да се започне отвътре навън т.е. първо извивките и после ръбовете, защото ако е обратното изведнъж извивката ще остане без достатъчно плат за да я покрие и ще се опъне и изкриви. А идеята само за плат, без дунапрен е що годе добра, но там опасността от това, да ти излезне лепилото през плата е по-голяма и трябва повече да се внимава, пък и онова движещото се за коланите е с много извивки ии малко, да не кажа доста кофти ще е. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз си реставрирах този подлакътник, който си оградил с червено.

Купих плат който е същия като стария (единствено един нюанс по сив)за 8лв, лепило за 9лв и поксипол голяма опаковка 10лв, и останалото е време и труд.

Отлепих и чупих с поялник докъто сваля целия подлакътник от кората, почистване измиване.

Почнах да лепя от кормилото към седалката като се старах прищипването до го направя посока към тавана и то на по голяма площ стана като за първи път чудесно почти като фабрично. След тапицирането с поялник и поксипол обратно към вратата.

Като забележка остана едни 1 2 мм разтояние малко между бутоните и подлакътника, но не седи грозно а сравнение с първоначлното състояние си е супер.

 

Само стария плат нестава, защото има едни 3мм между 2та елемента защото оригинално е плат+дунапрен, ако го направиш ще ти остане 1-2 милиметра дупка по цялата дължина.

 

Мисля че бих пробвал да сваля плата без да чупя ако бих правил следващата това като идея.

 

За тапициране с кожа нямам идея.

Редактирано от olmo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудна работа е с кожа. Пробвал съм с ЕКО кожа и не става. Просто не може да се опъне като хората. Иначе кожата се прави с нагряване ама....

Друг вариант е да вземеш някакъв по-лачен плат(наподобяващ лъскава кожа) и така :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, така е колега. По думите му доста играчка е била цялата процедура. Сега след 6-7 месеца има леко отлепване в най-лявата страна, където се срещат шевовете, но не е нищо фатално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разглобяваха всичко, заедно с дръжките и копчетата защото те бяха за боя. Доколкото разбрах след това са лепени топлинно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

 

 

IMAG0048.jpg

 

Колега, тук първо е монтирана стойката за буустметъра и после е тапицирано цялото заедно с кората или...? Че нещо се мераклисах и аз да си слагам.

Редактирано от Daniel Danov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не точно сложена. За да няма ръбове и такива неща я направих със стъкломат, чорапогащник и тръба фи52мм към самата колонка. После тапициране, дупка за маркуча и кабелите и монтаж на уреда

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте Колеги! Честита Коледа! Как се води този плат, който ползвате? Има ли някакво специално има, и каква му е цената?

Благодаря 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...