Jump to content

Няколко въпроса относно Audi A6 4F 3.0 TDI Quattro


kulo

Recommended Posts

Здравейте колеги, 

 

Нов съм в този форум, прегледах го доста обстойно, но имам няколко въпроса относно моята колица. А ето ги и тях:

 

  1. Откъде мога да си закупя странично стъкло за дясно огледало, тъй като моето е повредено от някои добросъвестен гражданин на републиката. Механизмът му работи, прибирането също, просто самото стъкло е напукано. 
  2. Имах един гаден ароматизатор, който седеше на ценртралната духалка и в един момент установих че е протекъл, лошото, е че е точно върху бутона за аварийките и сега копчето дори не може да се натисне, съответно нямам аварийни светлини. някаъде дали продават само копче за аварийни и как се сваля конзолката за да го сменя. 
  3. Свети ми ръчната спирачка. На диагностиката показа че най-вероятно няма ток до машинката и майстора каза че евентуално като са сменявали задни накладки са прекъснали машинката. Къде мога да го закарам да си играят. 
  4. Фара събира влага. Казаха ми че под фара имало някаква тапа, която най вероятно е паднала. трябва ли да се махне бронята за да се свали фара, или не е задължително. 
  5. На диагностиката ми и излезна още и някаква машинка за определяне на въздуха. те са две над двигателя стоят. Незнам точно как се нарича тази машинка/моторче. Нова в ауди струвала около 800 лв. но отново майстора ме посъветва да си намеря Aftermarket такава част. 

 

 

Извинявам се ако е имало теми, в който са обсъждани тези проблеми, но не можех да открия информация. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.От автоморга-оригинално,втора употреба; от магазин за авточасти/официалния вносител Порше БГ-оригинално,ново/в магазина,има разни вериги,във форума също се подвизават търговци,може да се пита за вариант за неоригинално,тъкмо да видиш разликата с оригиналното/. 

2.Подозирам,че копчето е отделен артикул,но тук на работа нямам ЕТКА-програмата с частите на ФВ Груп,да видя със сигурност. По същата линия-автоморга или магазин. Аз съм свалял панела отгоре,върви чак с духалките,майсторът ми преди това свали блока с климатроника,т.е. тръгва се най-отдолу нагоре,и мисля,че през духалките бърка да освободи някакви зъбчета. Въобще,който не го е правил,рискува да счупи нещо.

3. и 4.-пас. Освен да вмъкна,че за да се свали фара се сваля и бронята,което не е толкова философия и хамалогия.

5.Имаш проблем с моторчетата на всмукателните колектори-често срещан при модела. Афтърмаркет не съм чул. Ауди предлагат едни ремонтни комплекти-за механично износващите се части. Обикновено се пробва с тези комплекти + почистване на колекторите от налепи и нагар. И след това отиваш на вариант моторче и колектор. Моторчето се продава и отделно,но се искало обучаване,което не винаги се получавало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Имам един въпрос свързан с фаровете на колата. Преди месец късите на левия фар спряха да светят, но след 2 дена се оправиха сами. Сега, месец по-късно същия фар пак спря, но вече не се оправя. Мислих, че крушката е за смяна, но гледах отражението на фаровете в една витрина и забелязах, че при стартиане на двигателя фара присветва. Вероятно проблема е друг. Какъв специалист да търся?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо разменяш крушките на двата фара за да си сигурен, че не е от крушката ... и след това евентуално друг баласт или кабелен проблем

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...