Jump to content

При палене, мирише на бензин


MPAK

Recommended Posts

Колеги, я дайте малко акъл ;) Като паля колата сутрин и мирише здраво на бензин. Преди сякаш не беше така, явно не изгаря добре горивото. Колата не прекъсва и си работи нормално, според мен няма как да е от свещите. Нямам никакви проблеми с вървеж и тяга, на празен ход оборотите са си ок - студена около 1100 (като работи на смукач) и топла малко над 800. Просто като я запаля студена и мирише на бензин, ако някой има идея да пише :) Щях да забравя, двигателя е 2.0 TFSI

Редактирано от MPAK
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още нещо да добавя, до скоро като отворех шофьорската врата и се чуваше как пали най-вероятно бензиновата помпа, но от известно време спря да се чува. Мисля да отида довечера да я закачим да видим дали няма да изплюе някоя грешка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, закачах я пак - няма грам грешки...може и да си внушавам. Сутрин я паля в гаража и я чакам да спре да работи на смукач и тогава я изкарвам, сигурно си внушавам че мирише повече от колкото е нормално. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом я палиш в гараж и чакаш.....Аз моята дори и да не я паля в гараж ако не съм затворил вратата усещам яко бензиновите изпарения...Така че мисля че си е нормално това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момци, мойта мила колица (Peugeot 106 1.1i), която всеки ден експлоатирам да ми вози дебелия задник, правеше подобна магария. Оказа се стъпково моторче. Кофти и не на място реагира. След смяната, колата заспа. Преди това, на празен ход бях с богата смес.

 

P.S.

Само да допълня. Разликата между суров бензин и добре изгоряла горивна смес е повече от осезаема. Дефинирайте понятието: бензинови изпарения!

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

venomcorp - това не е много нормално... Нормално е единствено ако си без катализатор (една от причините махането му просто така да е абсолютно глупаво). Ако си с катализатор миризма на изгорели газове можеш да усещаш ако въобще, то само около задницата и то почти само сутрин докато колата е още студена...! Вижте си да нямате пробив по генерацията или скъсана мека връзка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам си катализатор - проверено...нямам скъсано никъде - проверено.Миризмата е само сутрин на студено или след форсиране на място , пак когато не е достигнала работна температура.Сега мога да преувеличавам за остротата на миризмата,но аз по принцип съм си чувствителен към такива миризми....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... и все пак вътре в купето не би трябвало да влизат никакви изгорели газове (от твоя двигател).

В гараж логично е малко по-особено - зависи какъв му е обема, колко седиш преди да излезеш и т.н. Но на открито - само зад колата.

Поне ползвай въгленови филтри за купето. Ако и с такъв мирише - значи имаш определено сериозен/ненормален източник на миризма някъде...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мене не мирише в купето....Ако мирише в купето е ясно,че има проблем...Случвало ми се е обаче да замирише на сяра , но това само след ползване на добавка за бензин ( пълно прочистваене на Фрьох ) и то след яко натискане...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Имам същият мотор с известни модификации.Ако все още не си отварял помпата, силно ти препоръчвам да го направиш , защото иначе може да имаш сериозни проблеми с помпата и с вала.
В различни форуми съм чел, различни работи, но като цяло въпросната част с дупката на нея (cam follower) се износва, рано или късно. 
Моето беше тръгнало да се износва, имах и лег белег на вала.  Имат някакво менте от порядъка на 25лв. Оригиналната мисля че струва към 60.
Дори имам в нас въпросната част (нова) , защото си преправях моята помпа , защото тази издържа до 270 коня (ако не се лъжа, да знаеш ако се наемеш да и правиш нещо) и това ми го пратиха към комплекта , но аз вече съм го сменил. 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега проблема с Cam follower-a до какви поражения може да доведе, да знам колко спешно да я водя да я погледнат моята ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има няколко степени на износване, като съответно при последната степен се образува дупка на cam-a, която води до повреда на самата помпа.Съответно ако продължиш да караш така може да се стигне и до повреда в разпределителния вал.

Дори и да е леко износена , смяната и пак е необходима. В различните форуми съм чел различна информация, за километрите след които се износва, но ако  смениш cam-a можеш да бъдеш спокоен за поне 70-80 хиляди км. Има и подсилена, направена от друг вид материал ( ще те излъжа какъв), но оригиналната е достатъчно надеждна.

Редактирано от vilio_3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Луда работа колеги, смених cam follower-a на мойто желязо - стария беше като нов, според мен са го сменяли наскоро в Германия. Освен него смених и едно уплътнение на маркуча за картерните газове. Странното обаче е че след като сглобихме всичко, колата тръгна да върви зверски. В момента нямам никакъв лаг при подаване на газ и направо си хапе каишката при всяко натискане :D Седяхме с аверите циклихме, циклихме и не можахме да си обясним промяната във вървежа, но съм мн. доволен от неочаквания резултат :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взех го от колегата vilio_3, беше му останал новичък неотварян :) Ако се озориш нещо с намирането на cam follower или не ти се купува нов, пиши - моя стария е буквално нов а следващите 70-80 хиляди километра не вярвам да ми се наложи да повтарям процедурата :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само извадихме бушона на помпата в резервоара, че да не се подпалим :D Ако имаш предвид да е имало някакви натрупани грешки и да са се изчистили при откачане на акумулатора, колата си беше сълзица и нямаше никакви грешки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става дума само за грешки. Откачане на захранването води до зануляване на автоматичните настройки, съответно първоначално, докато ги възстанови, работи със стандартни стойности и "върви зверски" (и хачри също така), не след дълго обаче се нормализира във всяко едно отношение. Възможно е това да се е получило и при теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...