Jump to content

Колата губи вода

raffa

Recommended Posts

Здравейте колеги. Колата ми губи не малко вода , а като отворя капака да видя къде и що е мокро , няма теч и не знам кво да правя... преди месец-два гарнитура на главата смених (+ шлайфане) и сега майстора ми казва "няма как да е от гарнитурата пак , гаранция ти давам". Какъв може да е проблема? Между другото зимата като бях с антифриз губеше много малко, а сега колкото повече загрява и  включва перката , толкова повече губи. Колатее АБК и е на газ. На някой ако му се е случвало подобен проблем с колата нека сподели (:

трудно забележимо спукано маркуче/тръбичка.

нормално е да изпуска различно с различни течности - антирфриза и водата са с различна плътност. И с повишаване на температурата плътността на водата намалява, за разлика от тази на антифриза.

винаги е добра идея да си смениш всички маркучи отпред, за безопасност...

Ако е от радиатор или маркуч близо до мотора, може да не видиш теча, защото веднага се изпарява.

• 8 months later...

Провери О-пръстена отзад на главата, като тече не си личи. Също и отдолу водната помпа огледай. Най-добре се вижда теч на канал или подемник с фенерче и на студен двигател или поне не загрял. Сваляш кората (ако имаш) и скиваш всички, абсолютно(!!!) всички връзки и съединения. Течноста както знаем тече надолу, така че все ще го видиш тоя мистериозен теч :zustimm:. Успех и да не забравиш да се отпишеш после :razz:

Огледай покрай изпарителя и масления охладител.При мен също губи, но малко 1л/1500км. и доливам, че нямам време за сервизи в момента.Поне при мен сълзи от тях.Както са казали колегите, фланеца зад мотора задължително да се погледне и смени О-ринга.