kristaki Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 Здравейте,Извинявам се, че пускам нова тема, но не открих нищо по моя въпрос.Имам ауди а4 2.0 дизел, автоматик, 2008г. Сега трябва да сменям маслото на скоростите. Може ли някой да ми даде съвет какво масло да е, имам в предвид като марка?Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobu Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 От вносителя, сменя се с филтъра на 60к км Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogotzanovsf Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 И беше евтин ,около 70 филтър и 6-7 литра масло Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raino Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 На 60 000км. се смяна.Слага се задължително оригинално масло и филтър на Audi/VW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CVT Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 (edited) С какъв автоматик си - Типтроник или Мутитроник? Има огромна разлика между двата вида автоматик. Edited July 26, 2015 by CVT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raino Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 На Б8 2.0 ТДИ няма типтроник. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CVT Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 (edited) Само едно предупреждение към колегата: Ауди не препоръчва смяна на маслото на Типтроника за разлика от Мултитроника. Препоръчва се главно от производители на маслото и филтъра, но също и от фирмата производител на Типтроника (която също произвежда и продава масло и филтър). По форумите повечето хора са на мнение че трябва да се сменя профилактично, но има доста които смятат че не трябва. Трябва също да се има предвид че след смяна могат да се появят негативни последици, като приплъзване. Edited July 29, 2015 by CVT Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpematop Posted August 2, 2015 Report Share Posted August 2, 2015 CVT: Като се мени маслото на типтроника, кутията става по-бърза и спира да приритва, хубаво е да се направи адаптация на съединителите с VAS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts