Jump to content

Audi 100 Avant моля за съвет


Recommended Posts

Здравейте колеги .

От няколко месеца съм замислил закупуването на комби за семеен автомобил и след доста лутане се спрях на Ауди 100 93-94 год . Понеже не съм имал 100-тица имам доста питания относно автомобила като качества и недостатъци . Основните ми питания са следните .

- Кой двигател бихте ми препоръчали ( само бензин с газова ще се кара ) . Кой мотор е най-добър в съотношение мощност / разход на гориво . Да може да си сърпа купето ако така ще е по лесно и какъв разход да очаквам от всеки един мотор  .

- Мнения за мотор 2000/16 с механична инжекция и газова ( понеже такъв е на едната кола която съм харесал ) . 

- Какво да гледам на едно Ауди 100 основни недостатъци .

- Цени на основни части ...ангренаж , ремъци , окачване ..основни неща .

 

Благодаря на всички за отговорите . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бягай далеч от АЦЕ-то или иначе казано 2.0/16 мех. инж.

 

Най-добре като искаш двигателя да има все пак динамика да е 2.8 литра V6 със 174 коня. Разхода му е като на по-малкия 2.6 литра V6 но върви по-добре.

Прави се със всякакъв ГИ за 6 цилиндъра без особени проблеми.

 

Най-простия и слабоват мотор е 2.0 литра 8 клапана но е ел.инжекция или иначе казано ABK. Другите 8 клапанови също са мех. инжекция.

И евентуално има 2.0 моно инжекция но е много рядък.

 

Другото най-добро за тази кола е 2.5TDi редови петак турбодизел с 140 коня или по-слабата версия с 115 коня, Доколкото знам отлична динамика и разход, като е и доста безпроблемен  изключение на един скъп оптегач.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Audi 100 с 2.5TDI редови петак,не е ли само със 115 коня версията?

 

Няма значение,но за мен тоя мотор/дизеловия петак на Ауди/,мога да го сравнявам само с моята Голф 2-ка 1.6TD,здрава и проста до неузнаваемост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без дизелови двигатели не карам дизел освен служебно :)

Какъв е разхода на 2,8 ако някой знае ? Има една в Монтана 2,8 автоматик с ново поколение газова уредба без изпарител освен нея да погледна ...

Редактирано от gogata1982
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 100-ца няма ABK,а AAD който пак е мех. инжекцион,вече при а6/ц4 има ABK...

Колегата да търси 2.6 V6 с код на мотора ABC или дизеловия петак.

п.п.Кой каквото да си говори разликата в разхода между 2.6 и 2.8 си е едни 2-3 литра в полза на 2.6,а пък 2.0 16в с обикновена газ си харчи колкото 2.6 с газов инжекцион-около 10-12литра газ на моят стил на шофиране смесено (70% извънградско 30%градско)

Редактирано от Gnaks
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти виждал ли си как изглежда салона на 100-цата?На минимум 22 години експлоатация,та ще я взимаш за семейна кола.То на 95% от 100-ците , JP-то на детето ти ,(ако имаш)

ще забрани да го качваш...

От хигиенична гледна точка..

Редактирано от sashocos
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..аз имам две А6-ци,но вътре съм събирал нещата от 1000 коли,в едната само управлението на климатроника и бутоните за подгрев на седалките останаха,всичко друго ,табло,седалки,таван,кори,пластмаси,мокет,стъкла,врати отиде в коша

c8fc3ab60ab7be1be5217de5d8aff634.jpg

Редактирано от sashocos
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бюджета е такъв колеги и няма пари за последен модел А6 затова питам за каквото имам средства ....а салона се пере колега стига желание да имаш !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствения риск при 100-цата е че на тези години електрониката почва да се скапва, иначе двигателите са железни а возията е невероятна! Имах 10 г. 100ца с АСЕ мотор, без газ, който се държа перфектно. За газифициране обаче не става, инжекциона му е проблемен (не се прави, трябва нов, който е много скъп) и харчи доста: 15/100 градско и между 8-10 извънградско.

 

Най-добрия двигател би бил 2.8, който върви перфектно и не е проблемен (не е евтин за поддръжка но си заслужава удоволствието). Друг готин мотор е 2.3 5 цил - с приятен вървеж.

 

За такава кола, те съветвам да си вземеш някой майстор, с който да обикаляш, а не сам. Така ще научиш много неща и ще се ориентираш по-добре. Чака те бая търсене и не се хвърляй на сляпо. Става бавно но чакането си заслужава.

 

Повече от 2000 лв не си заслужава за такава кола (мойта я продадох за 2100 с чисто нови гуми (дот14), перфектен салон и интериор, току що пребоядисана - без драскотини, фарове с лупи, каско и гражданса до 01.2016 и сервизна история за последните 10 г.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...