Jump to content

Монтаж на ел. огледала с прибиране и подгрев


milmar

Recommended Posts

Здравейте колеги! Искам да попитам някой знае ли какво трябва да сменя по инсталацията за да монтирам ел. огледала с подгрев и прибиране. Уточнявам: новата ми ц4-ка е с огледала, които не се прибират и нямат подгрев, а имам кола донор със съответните огледала. Поздрави! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От колата донор си раплиташ инсталацията на огледалата и копчето.Махаш твоята и слагаш другоата. Подгрева се връзва към този на задното стъкло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се пипа комфорт модула. Скоро правих операцията с огледало от А8 там се пипа, но е друго понеже огледалата имат "памет". Както ти е казал колегата по-горе взимаш цялата инсталация, копчето за прибиране и настройка и двете огледала от донора, преместваш ги и готово. Има схеми в нета ако ти потрябва, но са два захранващи кабела, единия от подгрева на задното стъкло и другия от контакт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не отварям нова тема...

Аз имам следния проблем с огледалата: като дам копчето на прибиране, огледалата се прибират плътно без проблем. След това давам копчето да се отворят и огледалата се отварят прекалено много, почти се обръщат на обратно и вместо да гледам в тях задницата гледат на страни. При което отново ги прибира и като ги отворя трябва да ги задържа с ръка, до положението, в което трябва да са.

Въпроса ми е къде да търся проблема: по електрониката някъде или в самия механизъм на огледалата и за какво точно да гледам?! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В механизма колега. Най-вероятно, но не е задължително имаш износване на алуминиевите огрчничители, които определят до къде да се отвири огледалото и/или е охлабена, откачила (малко вероятно) пружината на огледалото. Като разглобиш огледалото и се загледаш в механизма дето го прибира (моторче с винт + забчатка ) т.е. разглобено огледалото го включваш и  опитваш да го прибереш и отвориш ще видиш къде опира за да спре да се върти и двете посоки. Там ще да е проблема :))

Малко е грубо описанието, но ми е трудно да опиша формата на алуминиевата втулка, пружината и самия механизъм за прибиране и отваряне, трябва да се види :))

Редактирано от d_anev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има доста теми със снимки колега. За B5 и C5 също можеш да гледаш. Огледалата са същите( или почти същите). Поразрови се :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен така ми се "преотваря" шофьорското огледало....след като някой ми го обърна с крак. Счупен е механизма или по-точно статичната стойка към която лагерува самото огледало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се отваря и ще се гледам, пък да видим какво ще излезе. Само не ми ясно дали трябва да махам самото стъкло или може само капака да сваля, защото ме е страх да не замине някоя щипка?

 

 

П.С. Но както каза колегата по-горе ще се разтърся по подробно по темите и ще си изясня нещата преди да започна нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...