Jump to content

SPiTFiRE_

Members
  • Мнения

    771
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от SPiTFiRE_

  1. Здравейте колеги и честита нова година. Купувам капачки с номера 893601170/893601171. Алумиеви са, с крачета от неръждаема ламарина, пресована за алуминия. Слагат се на джанти Ronal Bolero, и на други можели за 80/100/200/V8. Ще се боядисват с джантите, така че състоянието не е от особено значение, стига да не са се разделили двете части. Бих купил и единични бройки. Тел за контакт: 0898217626 - Кристиан
  2. SPiTFiRE_

    Стелки за S6 AEC

    Здравейте колеги! Някой купувал ли си е гумени стелки за S6-цата и от къде? Оказа се че за 4.2 V8 стелките са различни и не стават от A6. Тунела на скоростната кутия е по-широк и не лягат където трябва, отделно и отворите за захващане също не пасват. Мокетни стелки ще правя по поръчка, но ми се иска да имам и гумени за зимата, а навсякъде са само за А6.
  3. Да покажа осмака: Пълна трагедия е, няма нещо което не е за правене по нея. Въпреки престъпното занемаряване от предишния собственик и почти нулева поддръжка през последните 10 години, колата напук на всичко се движи.
  4. Хубава е колата, ама кой престъпник сложи зареждачката там?! Все пак да не е празен поста:
  5. Скоро в YouTube канала LegitStreetCars се появи една такава на някакява среща в Чикаго. Да не си бил ти?
  6. Да възобновим малко темата: Налични имам само 60мм сиви 4B0 601 170 - 18лв/комплект
  7. Весели празници, колеги! За втори път този месец ми се случва, колеги да са си купили нови датчици от интернет (уж оригинални) и да има дефектни в комплекта. Случая от днес касае датчици "Schrader 52933-C1100" , нямам предатава от кой търговец са. Човека дойде за обучение, но се оказа че 2 от 4 са тотално мъртви. Имайте го в предвид и при възможност ги проверявайте преди монтажа, за да нямате излишни разходи по гумаджии(дори да ви заменят неработещите датчици, няма да ви компенсират за разходите по монтаж и демонтаж).
  8. Както е казал Радко... рециклаж. Дори и да не са видимо нагорели и да им стои покритието, като сравниш препокрития със стария се вижда че прилика няма. Заради неговата тема пратих моите за препокриване, отне около седмица и за 4-те лупи(без големия рефлектор на дългите) ми излезна малко под 100лв с куриерските услуги. Разликата е покъртителна и си заслужава всяка една стотинка.
  9. SPiTFiRE_

    Смяна на двигател

    Ай ся кажи и че колата е преднячка. По-добре си намери кола с желания мотор и продай тази. Или я остави за части и си прехрвърли екстри, ако някои отсъстват от другата. За мен единствения мотор за който си заслужава замяна е 1.8Т, но ако мислиш че ще намериш мотор и някой ще го метне вътре набързо за 200-300лв, просто няма да стане.
  10. Здравейте, колеги! Продавам Autel MX sensor универсални датчици. Могат да заместят почти всички фабрични датчици, независимо дали работят на 315, или 433MHz. Цената за 4бр. е 250лева, и включва програмиране и обучение към колата (обучението само на място в Пловдив). Възможностите за обучение са няколко: Копиране на ID номерата на старите датчици от компа на колата и програмирането им в универсалните. Копиране на ID номерата на директно от старите датчици Задаване на произволни ID-та на MX-датчиците, записване директно в компа на колата, или чрез бързо обучение през менютата на колата (ако колата позволява) Когато се копират ID-та и се запазят позициите на датчиците, обикновено колата дори не разбира че нещо е пипано. Допълнителни (Цени по договаряне): Проверка за съответствие на ID-та на датчиците и тези в компа. (става със всякакви сензори, не е нужно да са демонтирани). Проверка на показанията на датчиците ID, температура, налягане, състояние батерия (става със всякакви сензори, не е нужно да са демонтирани). Проверка и чистене на грешки от TPMS модула. Обучение при промяна на позициите на джантите. Данни от датчик за Опел/GM: Уреда: При въпроси съм на разположение: 0898217626 - Кристиан.
  11. Чисто информативно, колко излиза големия рефлектор за препокриване? Прожекторите бяха горе-долу 20-25лв/бр.
  12. Ради, мерси че сподели инфото за препокриването на рефлекторите. Още декември моите бяха готови, но чак сега им дойде реда за монтажа. Резултата е покъртителен, като се има в предвид, че тези които свалих от колата не бяха много зле... Ако някой се чуди прожекторите са еднакви от ляво и дясно. За 4-те прожектора ми излезна малко под 100лв препокриването с доставките и около 2 седмиици, големите рефлектори не съм ги пипал, понеже имах само десни фарове за разглабяне. Също от 3 машинки за реглаж събрах една работеща. Снимано е в ръчен режим, като нагласих нещата да са максимално близко до това което виждах на око. Наистина C4-ките имат много добри фарове, стига да са им читави рефлекторите. Имам 2 комплекта лупи(къси и за мъгла) Ако някой изяви желание, мога да му ги дам за не седи без фарове докато възтановява неговите.
  13. Абе, хора някой скоро сглобявал ли е машина? Като гледам цените на видео картите и ми става лошо. RX5700XT-то го взех на 900лв преди година и нещо, сега са по 2000-2500 в OLX-a.
  14. С излизането на Великобритания от Евросъюза, горе-долу спирам с машинките. Последните две са тези чисто нови: Винтоверт безчетков с метален патронник: https://www.olx.bg/d/ad/udaren-vintovert-bosch-professional-18v-50-CID1012-ID8pFz2.html Импакт 160Nm още с опаковката си: https://www.olx.bg/d/ad/impakt-bosch-professional-gdr-18v-160-nov-CID1012-ID8tm8R.html Имам и два дигитални шублера 1. 150мм Mitutoyo с MUX/USB интерфейс за връзка с компютър: https://www.olx.bg/d/ad/digitalen-yaponski-shubler-mitutoyo-CID1012-ID8t2Ks.html 2. 300мм OWT: https://www.olx.bg/d/ad/digitalen-300mm-shubler-CID1012-ID8tkeC.html
  15. Кажи честно че се ПРОМИВАЛИ горивния филтър.
  16. Ако върти тегаво е напълно възможно да сдава багажа акумулатора. Моя въртя тегаво 4 зими преди да се предаде посред лято, замалко да изкара 9 години. Все пак измери какво напрежение стига до акумулатора при запалена кола с пуснати фарове, парно, евентуално и подгрев на задното стъкло. Ако си над 13.7 със всички консуматори си ОК, ако е надолу може да минеш с реле или почистване на връзките, на алтернатора. Ако колата зарежда добре и пътуваш често надалече, те съветвам да си смениш акумулатора, за да не останеш някъде.
  17. 16-ки който модел ти допадне на визия, аз съм с 9броя от класическата петолъчка дето се продават по 2 за лев. 205/55/16 гуми са на смешни цени, летните Nexen-и ми дойдоха на 270лв 4-те, зимните на 300. Ако искаш малко по-висока гума, може 205/60 или 215/55, като цените са с 5-10лв на гума по-високи. Преди за лятото карах с 235/45/17, като возеше отвратително. По късно минах на 225/50/17 и въпреки че излизат близки по калкулаторите, осезаемо повече пълнеше калника и возеше по-добре, но ми попадна добва възможност да продам джантите с гуми по-скъпо отколкото ги взех и след година каране. Откакто колата остана да се кара от жена ми не искам и да чуя за по-големи от 16'' джанти. Лично мое мнение е че повече от 17'' не и подхожда на ц4-ката, но това е индивидуално и най-важното е да ти харесва на теб.
  18. Тва си го знам за тях. Монтаж - НЕ, току виж ти казали че и резервната е крива. Иначе за покупка досега не съм имал проблеми.
  19. SPiTFiRE_

    Проблем с табло

    Аз съм в джаза от 3 месеца, да не е и малко повече. Същата работа, нищо не работи освен подсветката, термометъра и волтметъра. Първите симптоми бяха, когато в студените вечери часовника ми губеше по час-два и се зануляваше разхода, после таблото умираше нацяло на студено и като покарам няколко минути се опитваше да тръгне и стрелките и борда се побъркваха, докато не позагрее и да закрепи. Последния етап беше, като и на 10 градуса взе да прави дискотека, един ден го свалих да сменя крушките на подсветката и тотално се предаде. Един човек от Русе го оправи, но работи 5 минути и пак умря, от тогава таблото си е при него и карам с едно оборотно, но без борд и чек, следователно постоянно ми свети лампата за малслото като мина 2000 оборота. Филма с намирането на здраво табло за а6 дизел с бордкомп е меко казано невъзможен. Накрая ще се примиря с табло от бензинка, поне като се кодира ще показва вярно.
  20. Съветите за по-големия капацитет са си точно на мястото. По-добре е да има запас от капацитет, един път ще се наложи да изпразни някоя по-голяма флашка и 120-ката ще фалира. Отделно след няколко месеца, само от браузване ще се натрупат гигабайти излишни лайна. Да не говорим че SSD-то работи по-добре със свободни поне 20-30% от капацитета. И не на последно място, като има повече капацитет, броя на презаписванията се разпределя на повече клетки, което удължава живота им. П.П. Вече 3 евтини SSD-та на A-data ми работят с години без да са умряли, или да си влошат работата.
  21. Имаме ли все още 5% допълнителна отстъпка с клубна карта?
  22. Въпреки, че кратността на дисплея на шублера е 0.01мм, производителя дава точност от +/- 0.03мм. Винаги трябва да се има едно на ум с електронните шублери.
  23. Ако всичко над 1мм е проблем, при разлики в наляганията 0.1-0.2 атмосфери трябваше да хвърляш дифенциали на поразия.
×
×
  • Create New...