Jump to content

Тресе предницата при ускорение и маневра quattro 4F,C6

borisovich

Recommended Posts

Колеги, карам A6, (4F, C6) куатро. Понякога, при бърз старт получавам леко претрисане на предницата. Обикновено се случва на магистрала, след спиране за почивка и при нужда да ускоря бързо за да се включа отново в движението. Същото не ми го прави в града, макар, често да си гъделичкам душата :)

Претрисане на предницата ( усеща се в гумите ) , получава се и при продължителен завой на ниска скорост или маневра и завъртане на пълен ляв или пълен десен, осбено отчетливо на гладка повърхност като гладкият бетон на паркинга в мола или при доста неравна повърхност. 

Каква може да е причината?

Карам с гуми 245/40/R18, отзад са чифт и чифт от пред. Зимните са ми нови, 4 еднакви, но миналата зима забелязах този ефект и при тях.

Обикновено ги карам напомпани на 2,2 бара, макар на капачката на резорвоара да пише 2,8 при този размер. 

Просто возията при 2.8 е ужасна, обикновено съм сам в колата, рядко е препълнена. Възможно ли е ниското налягане да оказва влияние? Също, понякога се случва едната да е на 2,2 а другата да е спаднала на 1,5 или 1,8 бара. Предвид това, че така се променя височината на всяка гума, което е все едно да караш куатро с различен цолаж на гумите, това може ли да провокира до този странен ефект или да доведе до дефект?

Ако е опсано, то до какви проблеми може да доведе това? Може би прецакване на карета или диференциал?

Не съм проверявал в какво състояние са, но мисля, че нямам повреда при тях. При разбити карета съм чувал какъв е звука на други коли, но такъв няма при мен.

Някакви идеи и препоръки?!?!

На коя предавка ти ги прави или на всяка ?

Колата е автоматик, но при положение, че го прави в маневра при паркиране или при завиване в тясно кръстовище или правене на обратен завой с ниска скорост, явно е на първа, втора и задна предавка.

На коя предавка ти ги прави или на всяка ?

Само да добавя, че нямам навика да въртя гуми при потегляне ( даже не знам дали колата го може ако и изключа ESP ) и никога не тръгвам с много газ когато едновременно с това завивам или колелата не са насочени право напред. Иначе на старото ми Ауди с ръчка и предно предаване, често потеглях с мръсна газ и хич не го жалех, но карета не съм сменял :)

Не го ли караш отдавна, този звяр? В смисъл, отскоро ли ти прави тези номера, или от самото начало? Доста странно е, да ти спада налягането с толкова много. Провери си гумите, на първо четене...

Колата е автоматик, но при положение, че го прави в маневра при паркиране или при завиване в тясно кръстовище или правене на обратен завой с ниска скорост, явно е на първа, втора и задна предавка.

Мисълта ми беше да не е от скоростите.

Не го ли караш отдавна, този звяр? В смисъл, отскоро ли ти прави тези номера, или от самото начало? Доста странно е, да ти спада налягането с толкова много. Провери си гумите, на първо четене...

От една година го карам, за първи път това се появи в началото на лятото. Ще ми се да мисля, че проблема е в гумите и налягането. Днес ги напомпих на 2.7, но не ми остана време да проверя има ли промяна. За гумите чакам първият дъжд и ги пенсионирам, ще си сложа зимните, поне са чисто нови, тогава ще коментирам ако има промяна.

Вибрацията при ниска скорост и маневра е от маслата в преден, заден диференциал и раздатката.

Благодаря, ще проверя това съвсем скоро. По план ще правя смяна на маслото на двигателя и ще съвместя двете неща.

Мисълта ми беше да не е от скоростите.

Да не дърпам дявола за опашката, но скоростите са перфе! :)