Jump to content

кабели за тонкорони


Recommended Posts

В събота като ходих да гледам какви техники са пуснали из техномаркетите ми направи впечатление, че при сериозните колони има едни ролки с кабели! та питам аз консултантите- каква е разликата при тези кабели? какво им е толкова специалното, че се продават в техномаркет? отговорът беше, че ако вържа колоните с друг кабел (какъвто дойде) ще чувам някакъв отвратен звук, смущения, пращене...нищо с две думи! та питането ми е - има ли нещо вярно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кабели за тонкорони ?

Само специални. Има едни от кована аморфна мед със сребърно ядро. Две модификации от 930$ и 960$ метъра. Вторите звучели "малко по-меко". :tomato:

Ако прочетеш темата за 1000 и 1 Вата може и да се изясни.

Генерано погледнато нищо специално няма в кабелите за колони. Освен ако не държиш да са плоски за да минават под килима без да се спъваш. Иначе кой да е кабел с достатъчно (голямо) сечение върши работа. Е и маркировката на + си е екстра.

- Смущения може да чуваш по вход (на чинчовете).

- Пращене се чува при лош контакт от който и луксозните кабели не са защитени ако майстора им е калпав.

От друга страна ако си купиш колони за 10000 лева някак си обидно е да ги вържеш с кабел за бойлер на "Севлиево". Не че ще свири лошо - самочувствието ще ти падне ако кабела не е поне силиконов със златни накрайници и 15 сертификата че е "НУМЕРО УНО". Пък и приятелите ще ти се смеят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тонкороните и аз като гризли знам, че цените почват от 900 долара с отстъпката.

Иначе генерано или генераЛно :bia:..

Има нещо вярно в това, което са ти казали "консултантите" в Техномаркета. Така наречените кабели за тонколони се избират според това колко мощни са ти говорителите, на какви съпротивления ша бачкат и по принцип правилото е колкото повече - толкова повече.

В темата за 1001 вата си е хубаво обяснено, че при неправилна конфигурация шанса да пламнеш е голям.

С тая разлика, че аз смятам, че е хубаво да дадеш малко повече парички за маркови лъснати кабелчета, защото:

1. Съм любител на красивите неща

2. Купувайки си говорител гледам в книжката с какъв проводник (кабел) се препоръчва и в 99% от случаите производителите на съответните говорители продават такъв кабел и си купувам такъв точно.

3. По този начин и силно намалява шанса да купиш някой "меден" проводник, който всъщност не е такъв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... шанса да пламнеш е голям.

С тая разлика, че аз смятам, че е хубаво да дадеш малко повече парички за маркови лъснати кабелчета, защото:

1. Съм любител на красивите неща

Да пламнеш буквално е слабо вероятно. Освен ако не сложиш 0.5мм2 на 500 Вата което си е лудост.

Аргумента с "красивите неща" е основен при марковите кабели. Също и цената която вдига самочувствието. Нещо като измита кола или сини пръскалки.

Ако си купиш български кабел вероятността да е "немеден" е минимална.

При по-тънък кабел пада общата мощност и най-вече се губи бас. Зависи и колко е дълъг де. :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тънките кабели май има нещо вярно.....

за тонкоРоните ще ме прощавате, просто като пиша после нямам навикът да си ги порверявам постовете за правописни грешки.

а откъде другаде, освет техномаркет, технополис, може да се купи подходящ кабел...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Динакорд,Конрад,Бриколаж и всички по-малки магазини за озвучителна техника.Цена на 1 м кабел/в зависимост от сечение,материал и т.н/от 0,50 лв до 95 лв!Обикновено се връзва със силиконови кабели около 2 квадрата за 1,8-2,5лв/м.Специалните кабели/сребърни,позлатени/са хайфистки или студийни и трябва много,ама много да са ти читави/скъпи/другите компоненти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Те тия лъскачите кабеляци дето са като на коня хуя дебели са кабели за Усилватели!!! И то за яката раота усилватели. НЕ за колони. Колоните можеш и с по тънки кабелчета да ги вържеш, ако са некви коаксиалки там пърдящи си се връзват с оригиналната инсталация браточка. И се научете да НЕ ходите в технополис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето всичко е казано вече. Аз си мисля, че ако дадеш по 10'000 Евро за ПАРЧЕ тон колона и го вържеш за ламповият ти усилвател от 2х 10W с един от онези "Хубавите кабели са над 10 лв. на метър ,силиконов и дебел" и после с един от по 900 долара БЕЗ отстъпката.... трябва да си някакъв ултра-мега аудиофил, че да направиш разлика.

Купи си някой по-скъпичък кабел, че да не те гризе съвестта как евентуално си се минал и в момента "нещо не ти звучи като хората" и ще видиш колко по-лесно ще заспиваш нощем. Само не се оливай с лв/метър :hilezh:

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко оффф.

Имам един приятел който е мега-аудиоманиак. Купил си едно кабелче (по-точно помолил колегите да му го купят за ЧРД като съберат пари). Да си го има за спомен. Двоен чинч-чинч. Стерео сиреч. Дължина около 20 сантиметра. За около 300 евра ми се върти в главата. Ма то било нам кво си. А колегите колко се дзверили на подаръка като го отворили...

А колко му се смях... :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...