Jump to content

Избор на хладилник с фризер


Recommended Posts

Я да видим имаме ли си тук хладилни техници? Ще трябва да купувам хладилник с фризер до 1300лв но грам не им разбирам и реших да се допитам. Уреда ще се купува от технополис най-вероятно утре и ще съм много благодарен ако изкажете мнение за наличните бройки в този магазин. Всякакви препоръки ще са ми от полза. Като изисквания да е малко по-голям (180-200см височина) и да не е за вграждане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих ти препоръчал вариант с два компресора и напълно отделни една от друга хладилни системи,но в един корпус.Не знам дали все още има такива модели,но е страшно удобно да можеш да си гасиш единия уред,когато не ти е нужен и да ползваш само този,който ти е нужен в момента.Разгледай предложенията на Gorenie.Ползвам такъв вече доста години безпроблемно и си е толкова безшумен,колкото беше при закупуването му.

Редактирано от jordanik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С два компресора отдавна им мина модата. А и няма особен смисъл.

Аз лично многократно съм препоръчвал да НЯМА NO FROST система (саморазмразяване на камерата). Заема излишно място и намалява полезния обем.

Полезно е да има антибактериално покритие, вентилатор за разбъркване на въздуха.

Разни дисплеи и свирки по-скоро дразнят. По-малко електроника е по-добре.

Оптималното разпределение на обема + хубави материали които да не са счупени още в магазина е добре. Разни излишни джаджи по преценка ама по-скоро не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз гледам също за такова нещо - ориентирал съм се към Либхер, Бош и евентуално LG.

Miele разбира се също, но там парите са други.

 

При мен лимитът е 2 метра височина и май ще е това:

http://www.technopolis.bg/bg/Combo-fridge-freezer/Combo-fridge-freezer-LIEBHERR-CNPesf-4003/p/664097

 

ПП - важно ми е да е тих!

Редактирано от redalex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди месец взех този Самсунг - http://www.samsung.com/bg/consumer/home-appliances/refrigerators/bottom-mount-freezer/RB41J7359S4/EF

Доволно тих :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

 

ПП - важно ми е да е тих!

Това с тишината е много особено и неспасяемо / нерешимо в магазин. Например моя Аристон който си купих преди 3 години е със супер тих компресор който практически не се чува. В замяна на това като се включи компресора от хладилника почват да се носят поредица от ужасяващи звуци. Пук! Пук! Фиууууууууууууууу-пук-фиу. Пшшш. И други подобни.

Отне ми една година да му свикна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес бях в технополис гр. Хасково(имам познати там). Та оказа се че моя познат е добър приятел с момчето с най-много стаж в магазина и като цяло до скоро е бил на щанда с фризерите. Преди това друг консултант ме зарибяваше за бош, сименс, и аег. Та като дойде "доверения" човек ми каза да се насоча към либхер под предлог, че е качествен, че при евентуален ремонт ще се намират части много по-лесно, добро гаранционно обслужване, ако след гаранцията ти се развали можело да го върнеш и да доплатиш за нов уред на марката. Каза ми да се откажа от боша, били турски. Та казах му че искам фризер до 2м и 1500лв и с общи компромиси се спряхме на посочения от колегата по-горе либхер. Момчето беше против либхера заради нофрост функцията и честите спирания на тока при мен, но пренебрегнах тази му препоръка, дано не съжалявам. Та до десет дни ще ми го доставят, защото в магазините имаха само мострени бройки(тъкмо в централния склад получили 10бг от въпросния либхер) а препоръката  им беше да не вземам мострата. Иначе хладилника ми се стори добър и най-после в къщи ще има нещо малко по-високо от мен :D

Редактирано от TiL
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Избрал си българското. Честито със здраве да го ползваш.

или Полско ме се знае ;)

Има определени компресори дето изключват при околни температури под нулата . След покачване на температурата занусито у нас не искаше да пали и се налагаше да постои с изваден щепсел около 15тина минути.

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Сандъка вече работи няколко дни в къщи и съм с доста добро впечатление. Не е шумен(е ако спиш до него ще го чуваш) има доволно място и инокса е страхотен. Охлажда много бързо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм с 4003 по препоръка на едно от ОТК-тата в завода с когото работихме 8 години заедно. Момчето ми направи бърза справка, кой модел най-рядко се озовава при тях по гаранция в ценовия диапазон до 1000 лв.

Другото което ме впечатли е дръжката и честно да си призная, това ме грабна най-много. 

 

пп: взех го на примоция в  някакъв ден на Liebherr за 890 пари

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кума ми има такъв Liebherr 4003 и е страшно доволен, напълно бесшумен, а дръжката е невероятна екстра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе яка си е дръжката ма съм га бал  :hilezh: Важното е да не се разваля и да има място за мръвката, другото си е глезотия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...