Jump to content

Избор на мокетни стелки и проблем с Petex от stelkite.com


TiL

Recommended Posts

Колеги днес ми пристигнаха стелки уж Petex(казвам уж, защото досега на petex стелките които съм получавал бяха перфектни) от stelkite.com. Пущам прахосмукачката за да сложа новите стелки  на чист мокет, слагам стелката на водача и с изненада установявам, че разстоянието между закопчалките е по-широко и стелката се набръчква(стелката на водача). Слагам задната(зад водача) а тя се оказва малко по-широка в дясната страна от към закопчалката и се запретва леко в десния си край, отделно закопчалките супер хлабава и не закопчава... Както казах и преди съм купувал стелки на въпросната фирма и пасване и закопчалки са били много над тези на мокетените които получих. Прилагам снимки по-долу(това което прилича на прорязано като с нож на снимка 2 и 3 е от тела с който бяха прободени стелките и хванати една за друга)! Реших, че за почти 62лв стелките трябва да са по-качествени, да си прилягат добре и се обадих на хората. Казах им какъв е проблема и ми поискаха снимки по вайбър. Изпратих снимките и след малко получавам обаждане и почват да ме разпитват "Колата да не е s6", "колата да не е била с дясна дирекция", "колата да не е Sline", "колата да не е allroad", отговарям си културно, прикривах раздразнението си. Накрая ми забиват "пратете ни снимка на колата за да видим дали не бъркате модела(нещо от този род) и защо е това разминаване" и тука вече ме ядосаха и зададох въпроса с леко повишен тон "Кво искаш да ми кажеш, че не си знам колата ли?" и от среща мълчание... След още няколко лафа ми казаха, че ще ми пратят данни къде да върна стелките(пак по вайбър). Та поръчваш стелки от един сайт, получаваш ги от склад в Пловдив, асеновградска фирма, не пасват... Имайте едно на ум като пазарувате стелки на въпросния производител от въпросния сайт. Сега звънях в друг сайт и пак ми предлагат стелки на петекс, казах им, че искам размери и хората се наеха до час да ми дадат точни размери на стелките за да си нямаме ядове. Ако знаете от къде мога да си поръчам читави стелки ще съм ви благодарен, че не ми се плащат 60-80лв за стелки, а пасването да е като на такива от 20лв. Темата я пущам с цел да се информираме, да обменим "опит", а не с цел да се правя на интересен или нещо от сорта. Предполагам доста колеги ще си търсят мокетени стелки по това време на годината...

 

Поздрави,

Христо.

 

359bjmt.jpgslobdj.jpg2psjbsg.jpg255j3mr.jpg23j0jya.jpgmuyhz9.jpg

Редактирано от TiL
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм потърпевш така да се каже. Закопчалките се "разглобиха" , след няколко месеца изглеждат като преживели война, китайски боклуци накратко.

 

Търся също свестни стелки (моите оригиналните са съжаление ми ги подмениха на автомивка ...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закопчалки мисля, че се продават отделно. Попринцип се разглабят, виж твоите дали са се счупили или просто са се разглобили. Ако успея да намеря старите си оригинални стелки мога да ти донеса закопчалките ако идвам по Великден до Търново или пък да ти ги пусна до офис на еконт ако няма да идвам скоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така. Поръчах стелки на петекс от bim.bg. Накарах хората да мерят на какво разстояние са закопчалките и уж от център до център тази на водача е на 37см, а пасажерската на 32см както моите старите(оригинални стелки). Не съм много убеден, че са на такова разстояние, защото един път момчето ми каза от тапа до тапа, а после като му казах моите размери, че са от център до център(на закопчалките) ми потвърди, че и предлаганите от тях са така. Утре или в други ден ще пристигнат и дано да са така както трябва, че пак ще ги връщам. Като рових из нета за стелки попаднах на тази обява https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%E2%80%9311756694/%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B8 но не ми вдигнаха телефона. Преди 5 минути ми се обадиха и се заговорих с човека... каза, че си ги произвеждат в Плевен, отгоре мокет отдолу като гумирани и са по точно копие на оригиналните. Забравих да го питам дали имат щипки, че от обявата им останах с впечатление, че нямат. Ако и тея стелки от бим-а не паснат ще поръчам от Плевен, поне се произвеждат тук и българи вземат заплати, а не някой чужденец.

 

Колега netizen намерих моите оригинални стелки и имам тапи само на предните(другите две съм ги отмъкнал). Ако те устройва цъкни лс с номер и данни и да ти ги пущам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А глупости, не се занимавай. Някъде в мазата са оригиналните мога и от тях да извадя, просто ще потърся друг "вносител" на петекс. Закопчалките са най-малкият проблем. Самите стелки изглеждат вече доста зле за няма година ползване. Аз смених само предните, задните са ми оригиналните, петексите бяха доста по-малки на размер. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да беше писал по-рано. Значи съм се прецакал дето поръчах тия от бим-а. А някой дали ще изкочи с мнение за цена на оригинални стелки от ауди?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купих мокетени стелки на А3-та на сина от тези българските.Пасват точно,но нямат отвори за щипките.Съответно купих и два комплекта щипки(за отпред и отзад),пробих стелките,сложих щипките и се получи доста добре.На купето взех от немските,защото нямаше от българските.Единствената разлика,която виждам между двата модела стелки е,че на шофьорската стелка в средата има пришито още едно парче мокет,а при българските е нещо като пластмаса.И немските имат отвори за закопчаване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз взех от бим бг гумени за зимата но нямаха дупки за щипките. В комплекта имаше и закупчалките (мъжки и женски). На самите стелки си имаше обозначено място за дупките, изрязах ги и всичко заспа. Като форма пасват идеално. С отстъпката ми се вързаха около 50лв. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стелките са при мен. Понеже съм на работа не можах да ги сложа на колата, но измерих разстоянието на тапите и е същото както на оригиналните. Направи ми впечатление, че стелките са захванати с бяла "корда" а не с тел както от предишния сайт. Мисля, че и самия мокет е друг, но ще ги огледам довечера и ще пиша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия българските от Плевен, като плат може и да са добре,

ма тая пластмаса под педалите, на шофьорската стелка,

стана на парчета за няколко месеца. И е яко хлъзгава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...
On 4/4/2016 at 7:06 PM, TiL said:

А някой дали ще изкочи с мнение за цена на оригинални стелки от ауди?


За цената няма да изкоча, но ще изкоча със същия проблем с оригиналните стелките от ауди -> 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...