Jump to content

Проблем с къси светлини А4 2004г.

schneider11

Recommended Posts

Здравейте колеги,

предна лява крушка на късите не свети. Смених я с други 2 и с тях не тръгва. Дясната си работи.

Предположих, че проблема е в предпазителите, отворих "бушониерата" и за мя няй-голяма изненада, нямам предпазители в гнездата за лява и дясна къса светлина. Позиция 20 и 21?!

Къде е проблема, защо липсват предпазителите? Ако е от значение дневните са автоматични при даване на контакт и светват./Настроени през компютър/!

Благодаря

20160626_110636.jpg

Edited by schneider11

здравей,колега и при мен липсват бушоните и аз съм с автоматични дневни,провери дали стига +12 волта до крушката ,според мен липсва захранване + или маса

Благодаря колега,

проблема се оказа в хлабава връзка на кабелната обувка на фасунката на самата крушка. 

Но за мен си остава голямото учудване защо няма предпазители на лявата и дясна къса светлина, както и на допълнителните халогени за мъгла?? Ако някой има отговор нека сподели!

Поздрави

До юли 2004 на 19-ти предпазител е ключа за фаровете, 20-ти дясна къса светлина, 21-ви - лява къса светлина. След Август 2004 на 19-ти предпазител са фаровете за мъгла, 20-ти и 21-ви са свободни - дали годините са верни незнам, но поне в ELSA така пише за описанието на предпазителите. 

преди 40 минути, ivailo_slavov написа:

Цитиране на предходно мнение!

При мен и в двата случая 19ти е свободен......

Edited by VBI

• 3 years later...

Здравейте колеги.Имам Ауди А4 Б6 2004г и всеки ден ми изписва съобщение на фиса, че предна лява къса светлина не работи и се показва една задраскана крушка.Обаче всичко си е наред крушката си свети нормално и няма проблеми.Моля ако някой знае къде е проблема или се е сблъсквал с подобно нещо и има желание да помогне.

Лош контакт на крушката с фасунгата, дори и моментно. Компютърът отчита по-малко съпротивление и светва индикация. Доста досаден проблем, пробвай първо със смяна на крушка, част от нашата е върху старата. Може и да се оправи проблема за известно време.

Днес констататирах,че буксата на десния халоген ми е нагоряла и си помислих,че ще реша проблема като я зачистих и я щракнах хубаво но уви,след тази манипулация пак ми изкара досадната грешка.Констатирах също че на десния стоп на най горната крушка липсва плюсовото краченце в дъното под крушката и съответно лампичкатаа не свети тя е нещо като допълнителен габарит(защото има гаабарит на най долната крушка).Интересно е че съобщението ми е ЛЯВА КЪСА СВЕТЛИНА а проблемите са в дясно а от ляво всичко е наред.