Jump to content

Перката работи на изключен мотор и след кратки пътувания


Storian

Recommended Posts

Колата е 2.0тфси 2006, на скоро смених един маркуч по охлаждането който беше нагорял от генерацията и термостат с целия кожух. Сега напоследък след кратки разстояния но при 90с на таблото спирам, гася и доста често се случва да чувам перката на радиатора да продължава да върти. То ясно че ако е имало напъване това е нормално но не и след едно 10 км извънградско без изрязване на турбото. Ще я закарам да я закачат на диагностика но дотогава няма да мога да спя... Някой някакви идеи от какво може да е?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че в тези жеги е нормално, колата бързо достига работна температура. Перката не се включва при "изрязване на турбото", а при достигане на определена температура на охлаждащата течност. Показанието от 90 градуса по таблото беше коментирано в друга тема, че може да е и над 95'С и пак щяло да си покзава 90'С (дали е така не мога да кажа).

 

едит:
Сега видях, че си в UK...

Редактирано от Rotkod
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурен дали 2.0 TFSI не е с две водни помпи т.е. това доохлаждане би трябвало да е нормално. Въпросът колко време след гасане на двигателя продължава да въртят перките. На таблото стрелката седи по средата до 102 градуса,след това вече почва да се отклонява към червеното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно колега, аз съм с 2.0TFSI 2006-та и това си е напълно нормално. По-скоро трябва да се притесняваш ако не включва перката :D Моята съм я забелязъл че пали перката доста често и стрелката си стой залепена на 90 градуса и не мърда - което е основната цел на упражнението с перката. Обикновенно се включва при работа на място или каране на ниска предавка с не високи обороти, всяка вечер когато я прибирам в гаража и я гася перката работи - закачана е много пъти на диагностика (не заради перката) и грешки няма - така че бъди доволен че всичко ти е изправно и си я карай със здраве ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...