Jump to content

Проблем с усилвателя на Q7


mealmighty

Recommended Posts

От няколко дена ми прекъсва радиото и по миналия ден изцяло спря, но MMI си работеше, после изведнъж целия навигационен дисплей спря да работи и всичко свързано с него като настройки не може да бъде избрано.

При опит да се стартира само показва ауди логото и угасва. Така 2 дена на 3тия ден си паля сутринта колата и всичко си работи по старо му и така цял преди обед. оставям я на обяд паркирана и като я взимам следобеда отново няма никой...нито дисплея нито нищи свързнао с MMI, радио, телефон , камера и прочее.

 

Ходих до Porsche сервиза и ми казаха че проблема е в усилвателя някаква слаба спойка или нещо друго неопределено. Казаха ми цена на нов усилвател 2600лв.

Нямам намерение да давам такива грешни пари за нов усилвател. Вупроса ми е може ли да се поправи или ако не къде мога да си намеря на читава цена ан старо. Някоя автоморга или не знам. Ebay имат различни но трябва да сваля моя за да разбера какъв точно е.

 

Съвети някой? Да му се е случвало подобно нещо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Имаш съмнение за течове от тавана? Случилото се беше през период без валежи от порядъка на цяла седмица. Интересното беше че последния ден когато проработи беше след като колата престоя от вън и валя тази нощ и на сутринта работеше още със запалването на колата но от следобеда нататъка пак нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто и е трябвало на водата да си проправи път към усилвателя, затова си започнал да усещаш първите симптоми с леко закъснение.

На 90% и по симптомите, които описваш съм сигурен, че се касае за повреден усливател в следствие на приводняване. За съжаление не съм много оптимист, че ако изсъхне проблемът ще изчезне от само себе си. Свали го и пробвай, така или иначе в момента нямаш музика, ако не -> от морга за тройно по-малко пари.

 

Обаче ти имаш по-голям проблем от това, че нямаш музика. Първо оправи отводняването на панорамния таван, защото и други системи ще започнат да дават дефекти.

 

Има видеа в интернет за DIY.

започни от тук например: https://www.youtube.com/watch?v=l2ZBHUfweIk

за сваляне на усилвателя пробвай това: https://www.youtube.com/watch?v=CalYXsMEmqo

 

 

 

Редактирано от firewire
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега отваряй си очите от къде купуваш усилвателя защото ще трябва да си го поставиш сам в ауди не правят монтаж на втора употреба части.След като го монтираш ако усилвателя е здрав ще заработи веднага но ще прекъсва на всеки пет минути в продължение на пет шест пъти защото иска обучение а това го правят само в ауди цена около 50 до 100 лв.и всеки усилвател има код и в ауди виждат от коя кола  е свален и ако се окаже крадена филма става много дълъг.Задължително си отпуши удушниците на панорамния таван да не се наводниш пак.Минах по тоя път при мен беше изгорял и модула на камерата за заден ход.Ако имаш въпроси питай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свалих усилвателя и го дадох на техник да с еопита да го поправи, при отварянето му се потвърди че е влизало вода в него по засъхналите петна оставени по вътрешната част на корпуса.

Ще изчакам да видя какво ще ми каже техника дали има оправия или ще ходя да търся по морги. Що се касае до отводняването преди няма половин година ми ги отводняваха в официалния сервиз кудето я бях оставил за друг проблем - беше ми изгоряло моторчето което движи шибедаха и ми препоръчаха да ми почистят удушниците. Ако за 6 месеца се затлачват значи това орпажнение с чистенето ще трябва да ми стане навик :)

 

Ще внимавам ако тръгна да търся усилвател на старо от къде го взимам макар, че не знам как бих могъл да разбера от крадена кола ли е или не предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано да се оправи проблема с малко пари!

Иначе панорамния таван си е дефектен на този модел и трябва да се почиства отводнителната му система редовно. Според мен честно казано обаче тези от Ауди нищо не са направили, защото 6 месеца е нищо.

Проблема са едни пластмасови дюзи/накрайници на отводнителните маркучи, които са от некачествен материал и просто се сплескват и нищо не пропускат. Ти ги почистваш, обаче системата пак не се отводнява, шото на изхода е запушен. Има в нета видеа за това как някои хора са си ги модифицирали с метални.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мога да измисля друга причина да правят така нещата, освен желанието на производителя често да посещаваш сервиза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 :zustimm:

**********

Как ще се надпреварват кой да продава по-евтино и къде в крайна сметка ще избие това? Разбира се в последващата поддръжка... Някои части се правят "еднодневки" с точна цел, а пък други прости детайли се сглобяват с още няколко заедно в едно изделие и се продават само като едно цяло скъпо нещо. Всичко е за да свалят 3-те кожи на клиента. 

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...