Jump to content

Хибридно турбо от gt2052v.


Recommended Posts

Дойде време за смяна/рециклиране на турбото.
Доста си мислих дали просто да не купя една китайска средна част и да си я сменя, но идеята за хибридно турбо ми влезе в главата и от няколко седмици търся из интернет в България някой който да предлага услугата.
Реших се на хибридно понеже не ми се занимава да се преправят колектори генерации, иначе е ясно едно gt2260v или подобно и готово, но съм решил малко да съживя колата не гоня определени цифри ясно ми е че колата 300 коня с едно турбо няма да стане то не е и това целта.
Затова се спрях на хибридно турбо, мисля че най-добре пасва в моя случай.
Намерих няколко, но успявам да намеря отзиви из форумите на някой който е ги е ползвал, та ако може да предложите къде мога да я пратя турбинката да я направят.
Турбото е gt2052v от 2.5 TDI AFB, до колкото знам има варианти за 56мм и 60мм компресорно колело, има ли други?
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За в момента не съм стигнал до тях да ги сменям, малко по малко се прави колата.
Така или иначе мисля че е по добър вариант първо турбото да се смени след това разпръсквачите а не обратната.
А и дет се вика така и така е за ремонт, има ли смисъл да фърля 200-220лв за китайска средна част и след време като стигна до това пак да ги дам парите.
Но най вероятно след няколко месеца ще ги сменя с малко по големи.
Не гоня кой знае какви мощности. По информацията из интернет се пише че с оригиналните и хибрид 190 коня може да си ги изкара спокойно. За в момента това мен ме устройва, а за по-нататък ще съм си подготвен като реша да бутам :).
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оригиналното турбо ти е достатъчно за 200 коня, за колкото ти стигат и оригиналните разпръсквачи. Със хибрид можеш да бутнеш около 250 коня, зависи какъв е, но ти трябват по големи разпръсквачи. Хибрида ще ти излезе около 600 лева а разпръсквачите около 850. Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Около 600 за хибрида ме устройва, но въпроса е къде?
В този форум четох доста теми къде всеки вика българските майстори не стават и така нататък.
В други форуми подобно ама имаше пък и доста къде ги хвалят. И не знам към кой да се обърна.
Иначе разпръсквачите след време със сигурност ще се взимат.
Просто е по належащо турбото да се оправи, понеже си фърля масло и има луфт.
В момента правя окачване, по-големи спирачки, съединител маховик ще се сменя, колата е след ремонт на главите, та не е въпрос на ще фърля голямо турбо искам 300 коня с 200лв. Стягам си я малко по малко и ми се иска да я позасиля.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми.... Точно pavelisst е твоят човек.

Има и прави точно това, което искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз намерих решението на моя проблем а именно - pavelisst.
Предлага точно това което ми трябва а и не само :).
Сега идната седмица ще видим до къде ще я докараме от към спирачки и окачване и следващата стъпка е хибридното турбо.
И се надявам до края на годината да сменя и разпръсквачите и да се прави една хубава настройка :).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти като си го намерил тоя човек преди няколко месеца и ти е направил главите сега в форума се сети да питаш пак -и изненадващо пак той, и за 2-3 дена и турбото направи и го покара 2-3 дена и го препоръчваш с 2 ръце. Аз имам съмнения че си пиете ракията заедно,или сте един и същи човек.За реклама лошо няма ама не по тоя начин .Така даже и да работи читаво човека му правиш ,или той самият си прави мечешка услуга. 
Сега видях че и 3-тият учатник е в играта и ако съм имал съмнения се изпаряват. Ако ще ни лъжете постарайте се повече ,така ни подценявате ,че сме с малко багаж.Нещо кажете на приятели да направят по още един профил да натрупат към 30-40 безмислени мнения ,ще ни е доста по-трудно.

Редактирано от Gravito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От се не застреляш, да не се мъчиш?!?!

 По-голяма тъпотия не бях чел, ама  нали е свободен форум...и най-големите олигофренатори могат да  си търсят олигофренската конспирация.:hilezh:

 Ха хлал да ти е!

Редактирано от loshdancho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано наложи се да прочета неколко пъти написаното че да фана смисъла.
Амаа зацепих може да е от мен проблема не знам.
Човека не съм го виждал, главите не ми е правил той, па и у форума не съм дирил некой да ми прави главите, търсих човек за центровка, което отново пак не го е правил той!?
Мисля че в другата тема бях написал майстора който прави центровката е от Сливен. pavelisst  в профила му пише Шумен. ма то сигурно е едно и също :D.
Аз и турбо не съм взел още както написах, па ти го изкара че вече е монтирано :D.
Така като гледам май ти трупаш мненията, не си за подценяване ейй хубавец :D.
А и даже още не мога да разбера как направи връзката, между тва той човека даже не е писал в другата тема, не знам загубих се нещо тука ако може некой да разясни щото не схващам...
А човека си разменихме няколко ЛС тук във форума, държи се добре, реално ти обръща внимание, даже отговори на въпроси не свързани с турбото, и като цяло ми направи добро впечетление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не може всичко да е ок .Пък и както каза колегата горе дето каза,че съм олигофрен -свободен е форума мога да си пиша каквото искам Аз само казвам фактите имаш 7 мнения включително  това обяснение ,пуснал си 2 еднакви теми за центровка ,хвалиш майстора от там ,и предлагаш връзка с него. Същото се случва и тук пишете 3-ма еднакви човека във всички теми. Може да е съвпадение ако е така извиинявам се. Но идеята на форума е да си помагаме ,и много ми е грозно като започнат схемите,от сорта някоя обява цена само на лично с явната цел да се излъже някой който не е достатъчно в час. А също така и измислените потребители който са много доволни от майстора Х .Аз не казвам че вашият случай е такъв ,може и предварително да съм бил алармата,ако е така какво лошо.Майстора,ако е найстина толкова добър най-вероятно си има стабилна клиентела ,а ако вие наистина го рекламирате просто за да помогнете на нас от форума да си оправяме колите на правилното място не бихте се обиждали така и за започват определенията. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По гръб не падаш...

За справка съм от София, Павелиста е от Шумен, а човека, който иска хибрид е от Ямбол. 

Пишеме си тримата, ьащото нас си ни интересува,  за pavelisst и doctotec ти гарантирам , че могат много.

Прочел си една-две теми за душегуба и реши да си кажеш мнението... Е не му е мястото и начина още по малко заключението кой как и какво цели.

Та с други думи се изсра на мегдана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом и Ямболии намесихте нещата стават сериозни значи :D.

Не наистина хора тотално се обърках вече не мога да разбера за кво става въпрос, какво общо имат моите мнения не знам, две теми имам да, другата я пуснах щот имах проблем, евентуално ако някой може да ме насочи, еми никой не писа с предложение или насока де да ида и сам си намерих, както казах майстора който прави центровката е от Сливен който иска мога да му взема номера и да му го дам, аз съм доволен направи я перфектно и ми взе доста по-малко пари от колкото взимат във по-големите "сервизи" в предвид че като правиха главите не успяха да я центроват и ми обясняваха как турбото е прецакано и за тва не върви колата.
Тва за нея тема, тая мисля че се подразбира за кво е?

А пък да 7 мнения (вече 8 :D ) ми колко да са до скоро ауди нямах, карах друга марка ползвах друг форум, ти (Gravito) като се регистрира автоматично беше със 200 мнения ли? Просто не спамя по другите теми да се намирам на приказка.
Те така са нещата, кой разбрал разбрал, аз не разбрах ама кво да се прави. 
Заключете/изтрийте я тая тема че само на спам отива и грам не е полезна. 

ПС: Ей ти снимка на мойта кола щот съм от Сливен (виж регистрацията) на паркинга на МОЛ Русе (щот там живея), паркирана като типичния шофьор на Audi :D.
 

IMG_20160625_140930.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за това и не пиша много много, дори и да мога да помогна все ще се намери някой да каже че се рекламирам или някой ме рекламира. Колега agstyles ако искаш постни тук дискусията ни от личните съобщения, тогава Gravito може и да повярва че няма схема за набиране на клиенти :stupid:, но едвали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето виждате ли реклама става ,привлякохме вниманието и аз влезнах в схемата. :hilezh:
Колегата сега ако не ми е сърдит, може да сподели занимава ли се със бензинови турбота (визирам К03)
дали от 029 става нещо нормално ако се смени компресора ,и съответно колко финикйски знаци трябва да си приговим. Аз имам една 029 и се чудя по кой път да поема рялно съм с б4 и проблемът не е точно в мощноста ,но много ме дразни че още на 4200-4500 започва да пада здраво налягането 
1) Турбо от WRX за 200 лв 2) Филма с хибрида 3) 2560 ама там нещата си отиват на пари. 
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не се занимавай с тия К03-ки, много са кекави, до сега една не съм отворил дето да не е горила масло, да са и здрави лагерите и да и е здрав чогуна, По добре пазари нещо по голямо и стабилно, а и по евтино ще излезе самото турбо, иначе може да се направи хибрид на К03, цената и там ще е около 600 лева и ще има ефект, но ще трябва да си я пазиш, не да я качиш на магистралата с газ до дупка за 15 минути и да се чудиш защо се е нацепил чогуна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много странен начин за задаване на въпрос. 
Тва се едно да влезеш у хранителния магазин да им се караш що няат типов хляб половин час и след тва "Ами аз ше искам нормален бял хляб" :D
А за ямболии се бъзиках усетих че просто си объркал :).
Иначе мисля че достатъчно излишни простотии се изписаха тука че и чата да поствам. То дори и снимки да му направя пак може да кажеш играл е фотошопа. Един човек ако не иска да повярва гъза си да съдереш нема как да го убедиш по принцип :D. 
Гледай кво става до преди малко обвинява човека, а той пак ти обръща внимание и гледа да ти помогне според тебе такъв човек има ли нужда от реклама...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...