Jump to content

ЗАСТРАХОВКИ ЖИВОТ (И СПЕСТЯВАНЕ)


Recommended Posts

здравейте, 

 

преди сме коментирали с някои от вас разни подобни теми, та да споделя малко за един семеен бизнес - спестовни и животозастрахователни продукти към БУЛСТРАД ЖИВОТ (Булстрад Виена Иншурънс Груп).

 

разбира се, в случай на интерес, ще се организира среща за информация, но най-общо идеята на тези продукти е:

 

* да се спестява дългосрочно определена сума, която човек може да си позволи, без да си нарушава битието - примерно 1000 лв / година или съобразно това, каква сума иска да има събрана след края на периода                (10-15 -20 години).  може да е лична застраховка или в полза на децата, или на друг човек..    

* евентуално не всичко свободно за харчене в момента, да отива за море и питиета, а нещо, което да имаш спестено и налично след време, или за помощ на детето на някакъв етап и т.н...

* тези пари си остават спестени и носят определена доходност през годините. в края на периода получаваш внесената сума + доходност (във всеки случай много по-добра от нулевите лихви по банкови депозити).  

* тези пари също са гарантирани от съответен фонд (като банковия, дори с по-сериозни регулации) и не подлежат на запори, изземване от ЧСИ-та и прочие, също намаляват облагаемия доход през годината.

* през това време (срока на полицата и докато се спестява), имаш застраховка живот за избраната сума, като има и разни опции за злополука, медицински и т.н. и т.н.  според желанията и сумите.  ако има хора, които разчитат на тебе за издръжка в близките години (деца, семейство) - това си е сериозна отговорност.  в случай на беля или по-дълга нетрудоспобност, ако нямаш налични спестени пари накуп - застраховката Живот дава известно спокойствие по въпроса..(да не се налага!)

* има вариации на гарантирана сума в края на периода и сума (покритие) на застраховката - зависи дали се търси голямо покритие/риск или повече спестовен елемент и сигурност.

 

при интерес - моля за ЛС, за уговаряне на среща (на удобно за вас място или централния офис на булстрад) и изготвяне на индивидуална оферта.

 

поздрави!  

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Желая много успех на колегата в начинанието! Потвърждавам, че е много точен и коректен. Идеята за застраховка живот е много добра и по цял свят се прави. Само у нас май още не сме узрели, но и това ще стане. 

Дерзай, Андрей! :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

мерси, Тони !     :respekt:

 

като всяко нещо - има си определена ниша и хора, които ги вълнува.  сега особено, при тия нулеви лихви в банките, не е зле да спестяваш и да имаш и застраховка в същото време, а пък има и доходност на края, която колкото и да е малка, е повече от банковата.  освен това внесените суми намаляват данъчната основа при облагане, а при някои хора с големи вноски това са по няколко хиляди лева спестени данъци..  особено важен момент за някои клиенти е, че сумите по полиците не подлежат на запори, съдебни и наследствени претенции и т.н...

валутна застраховка със сугурност има :)   моята и на жена ми са такива (долари и евра) 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че главната причина защо застраховката живот не е толкова полулярна у нас е че сме държава където в повечети случаи и двамата родители работят. В държави където в повечето случаи само единия родител работи и издържа цялото семейство нещата са доста по-рисковани, особено в Щатите където семейството може да си изгуби даже и здравното усигуряване ако нещо стане с работещия родител.

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нормално е да си има 'регионални' особености, но това беше и моята логика като си правих застраховката преди време.  тук много хора са мнения, че точно па на тях нема кво да им случи :), ама пък правят такива полици в полза на децата, като алтернатива на детските влогове от преди време - пак им внасят периодично някакви пари за 10-15 годишен период (примерно до пълнолетие), но пък се ползва и застраховка + другите ползи през това време. дори и да стане фАл - застрахователната сума в края на периода ще бъде набрана от застрахователя в полза на детето, или пък изплатена в пълен размер, независимо колко си внесъл до момента..

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Не знаех, че се занимаваш с това.Много ми е интересна тази тематика и с удоволствие бих направил една среща с цел да ти ставам клиент :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

ее, само кажи  :))  

 

Редактирано от andrey mitov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
Публикувано (Редактирано)

колеги,

един лек акцент за текуща кампания - чиста застраховка живот (и дълготрайна нетрудоспособност над 70% ) с покритие 30 000 лв.  цена - 36 лв на година.  

 

няма спестовен елемент и е година за година, т.е. не е ангажимент за определен брой години, както спестовните или инвестиционните продукти.  чисто "каско" :)  - всъщност, ако се прави каско на колата за

30 000 лв, плащаме към 2 бона на година, ако обаче става дума за живота ни - определено не сме сигурни дали си струва :hilezh: ...

 

според мен е много добър вариант да се добави към спестовна полица, по която да кажем човек си внася пари за след 10-15 години и има покритие за 30 000 лв, с още 36 лв да си удвои засрахователното покритие - т.е. ако стане беля, семейството да получи 60 000  (да не се налага !.... )

 

от 3-4 месеца са налични и инвестиционни продукти към Булстрад Живот - може да се избира между портфейли с различна степен на риск и съответно доходност http://www.bulstradlife.bg/onews.php?id=84.

застрахователното покритие по време на валидността на полицата също варира според сумата на годишната вноска, която човек е решил да инвестира. 

 

поздрави!

 

 

Редактирано от andrey mitov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, тъй като скоро време има вероятност да тегля ипотечен кредит, имам въпрос дали следният продукт, който намирам на сайта ви, може да се използва със споменатия по-горе спестовен характер? ЗАСТРАХОВКА „ЖИВОТ" ЗА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ (намаляваща застрахователна сума) http://www.bulstradlife.bg/cproduct.php?pid=15&mcat=1

 

Много благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравей и благодаря!  може ли да ми пратиш телефон, на който да се обадим за коментари?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...