Jump to content

2.8 D2 пали трудно


ogo2010

Recommended Posts

Здравейте, от скоро карам ауди А8 Д2 2.8 газ/бензин. Има проблем със паленето сутрин, пали от третия- четвъртия път, когато колата е загряла си пали без проблеми. Сменил съм датчика охладителната течност, на диагностика няма записани грешки. Налягането на бензина е 3.5 В сервиз на БОШ ми казаха, че дюзите са запушени, свалиха ги, почистиха ги, но няма разлика. Някой ако е имал подобен проблем, моля да сподели 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно си обърнал внимание, че колкото повече бензин имаш, толкова по-лесно пали. Имам същия проблем със същото возило и не съм намерил проблема.

 

Темата се следи 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това се получава след интервенция по резервоара.Ако някой се е правил на майстор и си е оставил ръцете се получава следния казус:Стрелката показва че имаш 1/4 бензин,но поради разместените маркучи в резервоара фактически нямаш достъп до това гориво.Имам наблюдение върху 2 осмици и една шестица с подобен проблем,като едната от тях спира още на половината на резервоара.До колкото съм чувал вътре било плетеница от маркучи,които прехвърляли гориво от едната в другата половина и когато някой некомпетентен бара става ужас.Към автора на поста-Опитай да налееш едни 50 лв бензин и пак пробвай.Ако е това просто занапред ще си имаш едно на ум че не разполагаш с пълния капацитет на резервоара си.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спри или изгори газта,мини изцяло на бензин, покрай така 2 дни и виж дали има разлика,мн е възможно да газовите дюзи да изпускат.Не влизай във филми преди да си сигурен че си игнорирал газовата уредба.

Редактирано от buzzi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я сподели дали кога последно си наливал бензин. Понеже има един момент, че бензина някак се скапва и колата почва да пали трудно.

Ето един пример преди зимата колата си палеше добре имах малко над 1/4 резервоар бензин по табло като почти 4 месеца не бях наливал бензин.

Като застудя почна да пали трудно както при теб обаче след наливане на свеж бензин почна да си пали от раз ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бензин сипвам често,  не е стар.  След чистенето на дюзите я карах само на бензин,  на следващата сутрин пак не пали.  Пробвал съм да сложа 40литра бензин,  също не пали. Свещите бяха триполюсни,  в сервиза казаха,  че щом се кара на газ трябва да са с един полюс,  сменихме и тях но няма разлика в паленето. Днес я оставих в сервиза,  майстора каза,  че сутринта ще мери пак налягането на бензина. Само ядове с тази кола:wall:

Редактирано от ogo2010
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм направи теста със спирането на газта, след това проверете каблетие на свещите и най-вече лулите (моите бяха понапукани и ги смених, след това колата почна да пали осезаемо по-добре), а също така и бобината е добре да се види най-добре става на тъмно.

Разкачаш всички кабели от свещите и след това трябва от всеки кабел със закачена свещ на него да хвърчат искри).

 

п.с. С махнати катализатори ли си ?

Редактирано от P_PETKOV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес ми звъня майстора - каза, че колата е готова, утре ще отида да я взема и ще кажа какъв е резултата. Когато сменяха свещите гледаха кабелите,  лулите нямаха напукано,  пръскаха в лулите някакъв контактен спрей. Катализаторите са извадени ( не от мен) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...