Jump to content

Покупка на B8


Recommended Posts

Здравейте, 

 

Планирам скоро покупка на А4 B8 между 2010- 2013 и пускам темата понеже въпреки че изчетох много теми от форума останаха доста неотговорени въпроси. Задължително изискване е да е авант, автоматик, за предпочитане, но не е задължително да е face. Сега и въпросите:

1) Тъй като колата ще се кара много градско в София, най ми допада двигател 2.0tdi, но доколкото разбирам той върви само с мултитроник. Това така ли е или на facelift-a вече се монтира s- tronic?

2) Има ли положителни отзиви за мултитрониците 2011-2013 или си остават проблемни? Да бягам ли от мултитроник или все пак последните са добре? 

3) Препоръчвате ли бензинови мотори и продължават ли проблемите с горенето на масло след 2011? Говоря най-вече за 1.8 и 2.0 TFSI.

4) Как се снабдихте с вашите, тъй като от известно време гледам популярните сайтове, но почти нищо не ми допада, а внасяне от Германия е свързано с време, което в момента нямам?

5) Освен Порше какви добри сервизи има за тях и къде си правите при нужда автоматиците,тъй като доколкото разбрах добре известният Мишо вече не е в България?

6) Как ви се струват тези двете? Откъм оборудване има какво да се желае, но това има по сайтовете в момента

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11494940377090258&slink=4ggpfa

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11497695472822101&slink=4ggpfa

Не съм звънял,за да разбера къде е проблемът, но стоят от доста време.

Благодаря ви за споделения опит

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добри въпроси... нямам опит с автоматици за съжаление... но това не ме спира да плякам в темата ;)

Аз бих заложил на дизела, първата изглежда по добре но няма двузонов климатик (no go, вечно сме на различно мнение за температурата), 3G High е за предпочитане по ред причини. Италиански произход ме притеснява по принцип. Дано някой да отговори за автомата че и на мен ми е интересно... И двете не са чак толкова постни....Успех

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

от доста време карам дизел, но ми писна с техните капризи и съм се насочил към бензинови мотори.

Моля ако познава бензиновите 2.0 TFSI да сподели. Ще съм много благодарен.

По специално съм се спрял на този модел:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11501406688220207&slink=4hg3lb

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на същото мнение и цел като теб ,но а5 купе. Доста чета тук и в английски форум и накратко мога да те посъветвам приготви си поне 3-4 к за решаването на проблема с разхода на масло.Ти решаваш кой да ти го направи ремонтът (d-bross или Das auto може и други да има но не знам за тях.)В ауди във Варна ще ти излезе към 7к.ако попаднеш на вече отремонтирани екземпляр виж подробно какво точно и как е направен ремонта.(вериги,обтегачи също трябва да са сменени . Това е най важното. Има колеги който продават тук в форума  оригинални части което прави нещата по лесни. 

Не се заблуждавай че няма да светне  индикацията за маслото за коли с този двигател до 2014 проблема е на лице зависи кога ще настъпи. 

Ако по горе написаното не е проблем за теб (вместо дюзи,дпф Bla Bla ...) продължавай да търсиш запазен екземпляр и на по малко реално километри /мили :) . Успех 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой няма ли да каже нещо за автоматиците и по-последните мултитроници? Ако някой разкаже и за проблемите си с DPF  и къде/ как го е решиш ще е супер... Аз лично не бих си купил кола, която очаквано гори литър масло...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И от мен едно мнение. Ако е правена "сервизна акция" е куцо магаре както се е изразил един англичанин. Явно, че 2.0 дизел ще се берат ядове след тези акции. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...