Jump to content

проблем със стоповете на Ауди В4


bbb1

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Имам следния проблем - не ми светят стоповете на Ауди Б4 комби. При дигностика се появява грешка с описание "стоп машинка".

При физическа проверка стоп машинката работи т.е. при натискане на педала затваря контакта. В една стара тема видях ,че на едното жило трябва да имам "плюс" - при мен липсва.

Понеже не искам да побългарявам с нов "плюс" искам да попитам някой знае ли от къде идва оригиналния "плюс" ?!? Проверих всички предпазители в двигателния отсек и всички са здрави?!?

Ще съм  благодарен за помоща Ви

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На червеножълтия кабел на стоп-машинката трябва да ти идва +12V от предпазител №23/10А/.Или бушона е изгорял,или има проблем в контактуването му в гнездото на бушонното табло,или имаш прекъснат кабел в ел.инсталацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много на отзовалите се. Вече минах по физическото проследяване на кабела и стигнах до гнездото на предпазителя. От там беше проблема. За жалост чак сега  виждам написаното от колегата Jordanik но благодаря и се радвам на такива колеги ,че споделят с другите потребители.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предварително се извинявам че използвам темата на колегата. Искам да ви попитам изчезнаха ми всички светлини (за заден ход, стоп за мъгла и осветление на рег. номер) на вратата на багажника, дали проблема е в кабела на багажника и ако е как най-лесно се решава? Автомобила е Ауди 80 Б3! Благодаря ви предварително!

Редактирано от turbo_quattro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега, когато имах В3 кабелите от купето към капака се бяха прекъснали там където се прегъват най вероятно е там, не режи а оголвай кабела леко и ще видиш къде е. успех 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@turbo_quattro и на мен ми изчезнаха тия светлини на моя B4 Avant. Също ми изчезна и задната чистачка. Проблема беше точно в прецаканите кабели в маншона на петата врата при мен. Имах някакви кабели, взех и два-три по-дебели и си ги оправих сам. Смазаните кабели се оправят с 2 спайки, търси тема "Как да оправим прекъснати кабели на 5 врата/багажника?"

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...