Jump to content

водна помпа ?


atanasovkn

Recommended Posts

Привет колеги , предстои ми едно пътуване до Германия с 4 месечната ми дъщеричка и искам да подготвя автомобила за този преход , като започна с подяна на ангренажен ремък и съпровождащите го консумативи. На ремък се спрях на Конти , двете ролки - Ина , но водната помпа искам да попитам каква да сложа за да бъде с метални перки ? Показаха ми на Ина , но е с пластасови перки и това ме спря като цяло да пазарувам частите ,като реших първо да се допитам до вас за съвет ! Ще се радвам да дадете и мнение и за останали части от ангренажния комплект! Колата е Ауди а4 б6 1,9 тди АВФ.

Благодаря предварително , колеги !

Редактирано от atanasovkn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kolbenschmidt също са с метална перка.Ако нещо те притеснява това,че перката на новата помпа може да е пластмасова,въобще не го взимай присърце,освен ако не е някое диво менте последния ти проблем е турбинката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви за мненията колеги !!! Предстои ми пътуване до Дрезден с дъщеричката ми , която ще е на 4 месеца тогава и май се панирам в повече ! Между другото минал съм 46 хил. и дали има смисъл да сменям или повече съм го ударил на притеснения ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aко това те успокоява и моите ремъци  ,помпа, и ролки са на толкова км и на мен ми предстои един голям преход ама към БГ,преди 60К км не мисля да ги сменям :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 hour ago, atanasovkn said:

Между другото минал съм 46 хил. и дали има смисъл да сменям или повече съм го ударил на притеснения ?

Нямаш интервал за смяна под 120к км и 10 години. Да речем едни 80-90к км е минималния пробег с афтърмаркет части в БГ....стига да не са най-дивите ментета.

По-опасно е да смениш ангренаж и да тръгнеш на път. Ако държиш да сменяш преди пътуването - предвиди си поне едни 1000км в БГ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Частите са хубави - ремък конти, ролки Ина, водна помпа не помня (то и за това питам за нея ), но беше от скъпите варианти. А иначе като се замисля, имаш право, че тези са разработени, а новите тепърва..

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...