Jump to content

Еърбег модул проблем

Nikolai 1.8t

Recommended Posts

Здравейте,наскоро си закупих Ауди а4 б5 1.8т куатро фейслифт ,но не мога да се преборя с еърбег модула.Няма никаква комуникация с него през Вагком.Засича двигател и Абс ,но пустия Аербег модул не и постоянно си свети лампата.Ако е имало удар възможно ли е след като е записал краш дата да спре комуникацията?Стария собственик ме уверяваше,че преди да свалят предната седалка ,лампата не е светила.Някакви идеи? Как да проверя за наличие на напрежение и маса към модула? Номерът му е 8do 959 655 j

Установих ,че напрежението на обд буксата е почти 12в.След като махнах бушона на централното спадна до 9в.,което знам че е нормално,но пак никаква комуникация.Някакви идеи?

Пробвай с airbag ресетър ,презаписва паметта.Аз имам проблем със студена спойка в модула и като захладнее времето и лампата светва и не може да се свърже вагком-а с модула.Като е топло времето ресетвам модула(купих си такъв ресетър) и всичко е точно свързам се с модула през Ваг Ком.Мислех да го сменям,но все не успявам да се наканя,предвид мястото му .

Моя модул е със същия номер :) явно кофти серия

Edited by motoboys

Вече  не съм сигурен дали е модулът колега,ти засичаш ли на Ваг ком и другите модули?Защото аз само Екуто и Абс и оттам ми идват съмненията,че има друг филм.И между другото не е толкова труден достъпът до модула сваля се за 10 мин. ,вече съм цар на премахването му :) 

Засичам ги другите модули,теб какво ти изписва като се опиташ да влезеш в модула на airbag и същото ли е и при другите дето не те пуска?

Повечето модули се показаха,но еърбег модула не, явно е записал краш дата.Не си струва да му презареждам паметта по моргите ги има за 10-15 лв.Благодаря колега все пак.Сега  ми излезе друг проблем :) . Дърпах в снега една кола и запалих яко съединителя.Сега при повече газ увлича.Дано да е повърхностно изпечен...

Edited by Nikolai 1.8t

Ако е записал караш дата, щеше да ти разчита модула, но със съответната грешка за краш дата. На приятел махаме цялото табло заради същия проблем. Оказа се, че малкото радиаторче капе върху airbag модула и той беше втасал. След като оправихме нещата купихме друг, който беше записал crash data, но успях да го изчистя с vag commander, и след кодиране всичко си тръгна. Така, че или нямаш ток до модула или модула е заминал. 

• 1 year later...
На 3.03.2018 г. at 21:55, motoboys написа:

Пробвай с airbag ресетър ,презаписва паметта.Аз имам проблем със студена спойка в модула и като захладнее времето и лампата светва и не може да се свърже вагком-а с модула.Като е топло времето ресетвам модула(купих си такъв ресетър) и всичко е точно свързам се с модула през Ваг Ком.Мислех да го сменям,но все не успявам да се наканя,предвид мястото му .

Моя модул е със същия номер :) явно кофти серия

Темата е интересна и за мене. Номерът на airbag контролера е същият. Няма видими следи от сработване и замяна на въздушни възглавници, а VAGCOM показва грешка в шофьорската седалка и грешка в паметта на контролера. Възможно е модулът да прави номера. Какъв ресетер използваш? Може ли малко повече инфо? Вероятно ще е интересно не само на мене.