Leito Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 Здравейте, някой знае ли дали се продава тампона, дето свързва щангата на скоростния лост с кутията? Моя в момента е така: https://youtu.be/am0i7IIEUDsТози човек сам си го е оправил, уж много лесно, ама не му разбирам много. Използвал овална(?) тръба с набит в нея тампон, какъв не е ясно: https://youtu.be/LrCJ6utpWmgТези пък направо са сменили тампона за твърда връзка, ама искат $90 за това, пък и дали пращат до България. https://youtu.be/EJPSr0TsxSY Та давайте идеи, щото скоро ще изкъртя лоста от напъване да вкарам 1ва или задна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKO Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 Продава се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leito Posted April 16, 2018 Author Report Share Posted April 16, 2018 А къде, или под какво название да го търся? Защото в онлайн магазините не го откривам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilenF Posted April 29, 2018 Report Share Posted April 29, 2018 Ако отидеш про някой читава стругар ще ти оправи кръстачката за 10-20 лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leito Posted October 17, 2018 Author Report Share Posted October 17, 2018 Да, но нямам размери или той по двете рамена ще може да определи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ole Posted October 17, 2018 Report Share Posted October 17, 2018 И аз го търсех, моя видимо е по-добре от твоя, но исках така и така ми беше всичко разглобено там исках да сменя каквото има, ама нищо не намерих. Sent from my SM-J730F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gostrex Posted October 20, 2018 Report Share Posted October 20, 2018 Просто отидете при някой да я разглоби да направи 2 или 4 бронзови втулки(не знам точно как е изпълнен шарнира),да го сглоби обратно и да се оберат луфтовете.Натоварването там е много малко и парче маркуч да се подложи вместо втулка,пак ще издържи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leito Posted October 20, 2018 Author Report Share Posted October 20, 2018 Значи те са два модела, едните са с това каренце, като на клипчето, другите са просто една гола гума. На баща ми преди фейса е с това каренце, а моята фейс е с гумата. На баща ми си е много добре и няма таквиа проблеми, в крайна сметка вчера отидох до една морга и си взех и аз от този модел, дето е доста по-стегнато и сега вече скоростите си ги вкарвам много лесно и приятно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gostrex Posted November 4, 2018 Report Share Posted November 4, 2018 Вчера се хванах да отремонтирам моя механизъм,че луфта започна да ме дразни.Механизма е прост като бобено семе,но изработката му е меко казано глупава и некачествена.Сферичната опора и беше изпаднала зегерката,на някой някога явно му се е видяла излишна и я е изхвърлил,друг начин да изчезне от това място няма.Оттам доста голям луфт при дърпане на лоста нагоре.Предварително бях поръчал сферичната опора,предлагат я на Febi,оказа се,че моята няма никакво износване,но вече бях отворил новата и не мислех да я връщам,износването беше във външната част на шарнира,която не открих никъде,дори и оригинална,компенсирах го с една идея по-малка зегерка,сега няма никакъв луфт.Кръсачката е занитена,като най-лесен начин да я разглобя прерязах двата края с ножовка,пасват втулки от стартер,които са броени левчета,после трябва да се разпробие оста с 6мм бургия и да се пусне якостен 6мм болт през нея.Но я има и чисто нова за 20-тина лева.Реших че не ми се занимава и я поръчах нова,на снимките се виждат номерата.Новата разбира се дойде без грам грес вътре,та я разглобих на съставни части и я гресирах,гресирах и сферичната опора.Сега включването е перфектно,няма нищо друго освен нормалния луфт в вилките на скоростната кутия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts