Jump to content

Глъхнене при подаване на газ

Biskoracing

Recommended Posts

Здравейте колеги имам проблем при Ауди а3 8л 1.8 125коня 98г. Та проблемът ми е следния при студен двигател върви нормално но като загрее над 70 градуса започва да прекъсва при подаване на газ след 2500 оборота.След като започне да прекъсва започва да мерише много гадно миризмата наподобява на мирисът от лепило поксипол или развалени яйца. Смених бубина,свещи,масло,бензинов филтър,и всички въздушни филтри.но проблема не изчезва. Моля ако някой е имал такъв проблем или може да ми помогне ще съм много благодарен.

Провери компресията на цилиндрите и  загледай ауспуха да ли не попушва синьо,дали има мирис на масло.Това е от мен,нека се изкажат експертите.

Миризмата на развалени яйца в една кола може да я докара само кипящ от презареждане акумулатор,остра и задушлива миризма на сяра.За всеки случай премери напрежението на празен ход без консуматори.А за проблема с прекъсването не е лошо да се види с диагностика.

Преди 10 часа, Gostrex написа:

Миризмата на развалени яйца в една кола може да я докара само кипящ от презареждане акумулатор,остра и задушлива миризма на сяра.

Я помисли пак, защото не е много хубаво да се изказваме толкова крайно и категорично. Миризмата от заминал катализатор е 1:1 с описаната. Вече, ако колата няма и катализатор... проблем :hilezh:

Не е съвсем така колега,миризмата от акумулатора е по-остра и задушлива,не може да се обърка.Химията не ми е сила,но мисля че при кипенето се отделя сероводород,който си е гадна работа.

То защото при запушен/заминал катализатор когато се повиши ЕГТ-то е много хубава миризмата... :hilezh: Удря си на сяра (развалени яйца както го описват повечето хора).

Съгласен съм с теб колега и на мен от посочените симптоми първо катализатор ми идва на ума.

П.п а дали развалените яйца отделят сероводород ?! :nixweiss:

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!