Jump to content

lpoik

Members
  • Мнения

    118
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от lpoik

  1. lpoik

    Странен шум

    Благодаря. Сменям го, даже и преди 10 хиляди, но това тракане при студено време ме претиснява. Иначе добре работи двигателя.
  2. lpoik

    Странен шум

    И мен ме съмнява веригата, но и от хидравличните повдигачи на клапаните може да е ако не даржът маслото, като стане сдунено и бавно се пълнят и почва да тракат докато се напълнят. Така си го обяснявам а може и веригата да е. Благодаря за мненията.
  3. lpoik

    Странен шум

    Здравейте. Имам питане за Ауди а3 8л 125 бензин. Зимно време при палене на студен двигател за момент се чува едно тракане и ичезва. При топъл двигател не го прави както и летно време при студен двигател не го прави. От какво може да трака така.
  4. Възможно е да влиза вода от филтъра за парното.
  5. Колеги,искам да попитам-какъв е реда на разглобяване да се стигне до ангренажния ремък. Колата е А3 8L 125 1.8 бензин. Благодаря.
  6. Тази лампа светва когато е дръпната и ръчната спирачка,поне така е на моята кола.
  7. lpoik

    Изчезване на антифриз

    Това е едно от слабите места.И моя го сменях преди 4 години,но беше пукнат до сега нямаше течове,но като стана студено почна да сълзи от някъде.Като запаля и вдигне температура и няма течове,но като изтине сутрин има мокро по долния маркуч.Явно трябва да го свалям и да се прегледа откъде идва теча.
  8. Да разбрах,благодаря.Само не разбрах за стартера с втулка на корпуса.Къде мога да намеря за моя модел.До колкото разбирам се отнася за обикновения стартер с втулка отпред.
  9. lpoik

    Духа студено

    Продухването става по следния начин.Свалят се двата маркуча който влизат в купето към парното(радиатора) промива се радиатора първо в едната посока после в другата с малко по силна струя.
  10. lpoik

    Духа студено

    На първо време продухай радиатора на парното(сигурно е частично запушен)
  11. Искам да я сменя защото е много разбита(хлабава) тя от 4 години е така,но като паля стартера запъва отначало и след това развърта мотора.Слагах нов акумулатор и с него запъва отначало преди да завърти.
  12. Здравейте,някой сменял ли е тази фтулка.Колата е Ауди а3 8л 125 96 г.Благодаря.
  13. Провери компресията на цилиндрите и загледай ауспуха да ли не попушва синьо,дали има мирис на масло.Това е от мен,нека се изкажат експертите.
  14. Сложи си нормалните джанти без тези фтулки и пробаи,ако пак тресе значи гумите са криви
  15. Първи и четвърти вървят заедно , но клапаните се отварят различно.Когато 1 е на работа клапаните са затворени а 4 е в колебливо тоест край на издухване начало на смукване и обратно. Това се получава от пренапомпани хидравлици,прескачане на зъб на ангренажния ремък и още от много неща.
  16. Диагностиката показва по някога едно а то излиза съвсем друго.Аз имах такъв случай,дава ми грешка на дебитомер и ламбсонда а то излезе,че бензинова помпа подава недостатачно налягане.Така,че търси си майстор който е на ясно с токовете и компютри.
  17. Възможно е,ако са слагали оригинални части и масло,като сложиш и работата.
  18. Колега,имах подобен проблем преди 1 година,една седмица ме побърка.Диагностиката показваше проблем в дебитомера.Оказа се бензинова помпа,дава на моменти слабо налягане и колата забиваше муцуна.Смених помпата колата върви без никакви проблеми. Между другото дебитомера съм откачил буксата колата върви като бесна. Интересно,че не даваше никаква грешка,че бензиновата помпа не работи както трябва. Ако и на газ ти прави същите проблеми,тогава проблема е в токовете.Може да е датчик,бубина,свещи и т.н.
  19. lpoik

    Смяна на километража

    Нещо подобно като това:
  20. lpoik

    Смяна на километража

    Колеги,абе това табло по сложно от лед телевизор.Та да ви разкажа за моя проблем преди 3 години.Само няма да ми се смеете как съм го оправил.Та паля една сутрин и след 5 минути ми загаснаха габаритите,бензиномер,оборотомер и температурата на водата за друго не сещам.Отворих таблото(до сега не бях отварял такова табло с толкова електроника) викам си край тук ще се брадясва.По натам какво се случи,почнах да пипам спойки елементи(като преди това бях го включил на котакт) проверявах за лоши спойки.И по едно време О! чудо! пипнах на една спойка таблото светна и всичко си заработи.Проверих елемента,добре е запоен,но аз всеки случай го презапойх .Рекох си готов съм,злобих таблото и пробвам.Давам контакт всичко нормално,паля и след малко същата работа изгаснаха половината уреди.Ами сега,пак наново разглобяване,този път обаче взех едно кабелче и го запойх на мястото където пипах,Пипнах кабела таблото пак се оправи.Викам си няма да го разглобявам всеки ден.Монтирах таблото и изкарах кабела от вън,викам си като спре пипам кабела и така.Но какво се случи,от както изкарах кабела от вън,таблото и уредите не са ми ганали вече 3 години.Изглежда кабела му действа като антена и нему дава гасне повече.Та такива работи.Останете си с здраве и безаварйино каране.
  21. Колега,прочете ли темата която ти пратих? Там човека пише,че първо е оправил блока и след това е гледал за грешки.Предполагам,че и твоя проблем е подобен. Провери и бушоните,тези който са на акумулатора да ли правят добър контакт.
  22. На мен сега акумулатора е също е умрял едва завърта,но този дефект го няма.На колегата изглежда дефекта е в електронния блок на АБС-а.На един колега имаше подобен проблем и се оказа някаква лоша спойка,но за да стигнеш до блока си е сериьозен филм.Трябва си човек който е наясно с нещата. Колега прегледай тази тема.
  23. На мен ми светва когато е дръпната и ръчната спирачка и от датчика за спирачната течност.
  24. lpoik

    съвет за скорости

    На първо време си провери как ти е маслото,ако е много старо или недостатъчно се появяват тези дефекти.Провери и съединителя,регулировка как отделя и т.н.
  25. lpoik

    Разход на гориво

    Колата ако се кара разумно,примерно да не се превишава от 90,100 ще харчи окло 7 най много 8 ,но ако се кара над 100 разхода се вдига вече над 10.Така,че всеки си решава сам.Минал съм доста километри практиката това ми показва.
×
×
  • Create New...