kdl Posted May 22, 2019 Report Share Posted May 22, 2019 @asenovb, точно това го има понякога и при мен. 1N7 - Dynamic Steering ми е хидравликата. Има сервизен бюлетин, според който хидравличния маркуч се подменя с 8K1422893DP и тази лека вибрация, която се появява на моменти изчезвала. (ама не винаги) Бях вдигнал въпроса в моята тема за колата, но не съм деактивирал компоненти за тестове. Ето я темата: С новите гуми го няма това, напълно изчезна (поне за момента). Kакво имам предвид под "не-прецизно управление": Ами в началото ми беше трудно да държа лентата си с тази кола. Тотално ми е откачен волана от пътя. Нямам никакъв feedback. Затягането и отпускането на усилието на волана ми е супер синтетично. Сравнявам го с БМВ без варио хидравлика и Мерцедес пак без такава. При Е90ката ми воланът беше доста тежък, но управлението - изключително прецизно. При последния ми Мерцедес, имах допълнителен сервоусилвател (по-високата версия на хидравликата при W209-ките), което прави воланът лек, но пак беше доста прецизна за управление... по Мерцедесов начин. @robobug, така де, съгласен съм че може да е още по-зле, нито прецизно, нито информативно, разбрахме се. Аудито ми е нито Мерцедес, нито БМВ, нещо по средата, където според мен са се позиционирали винаги. Както и да е, не искам да го обръщам на маркетинг бла бла. Просто не мога да преценя дали варио технологията при воланите ми е неприятна или реализацията конкретно в този модел не ме кефи. Да, много е яко с 3 оборота да извъртя краен ляв-краен десен, но не на цената на някакви дребни "насичания" и подобни тъпотии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robobug Posted May 22, 2019 Report Share Posted May 22, 2019 относно "насичането" - тези дни ще сменям хидравлична течност с някаква афтърмаркет и ще се разбере дали има промяна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asenovb Posted May 22, 2019 Report Share Posted May 22, 2019 Преди 1 час, PAVKATA26 написа: Момчета, въпреки че не бях прочел какво сте писали, като мнения за рециклираните, аз реших да не се вкарвам в излишни драми и взех нови амове, с всичките му "аксесоари" към тях. Разсъдих по същия начин като някои колеги на предната страница - по-добре малко повече пари сега, но сигурно, от колкото сега да платя по-малко за рциклирани и след година-година и половина да купя нови. Може ли повече информация...от къде и колко излязоха с отстъпка предполагам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts