Jump to content

Въпроси и помощ за B3 1.8E


LAWLIET

Recommended Posts

Здравейте, като за начало се надявам, че темата е на правилното място..
Горд собственик съм на 2 аудита - 80 B3 и A8 D3, но тук става въпрос за първото..

Колата е Audi 80, B3 генерация, 1.8Е мотор (над 110кс мисля беше), чист бензин и мисля, че беше 89та година ако не се лъжа.. Има сантиментална стойност за мен, спомен ми е от дядо ми.

Имам следните въпроси към вас, като предварително се извинявам ако някои от тях са глупави и много бих се радвал всеки ако знае нещо да драсне по конкретния въпрос!

1. Колата е само бензин, освен че излиза скъпо на бензин а и колата я карам доста по-често а и мисля, че има някакъв проблем с разхода, тъй като градско не пада под 16 на 100.. други колеги със същия мотор им дава 11 12 бензин.

Какво мислите? Знам, че колата е стара.. но разхода не е изобщо за пренебрегване.

2. Газ. Или пък метан?! Предвид това какви километри изминавам месечно, за година кажи речи мога да си взимам по още една 80тка. Четох че на този мотор (DZ ако не се лъжа, не съм сигурен) можело да се сложи газ, но трябвало да бъде добър майстора а-у и т.н.

Окей, на мен парите не са ми проблем - препоръчайте ми добър майстор и най-добрата газова, там фобос ли романо ли са какви са не знам, извинете за моето невежество. 😀 И споделете какво мислите за газ на този мотор? Или пък метан?

3. Има ли части? Всеепак колата е наистина старичка.. говоря за нови и употребявани? Например искам да си сложа кожен салон и кожена тапицерия, целия нет разрових - никъде не видях. А за D3 като отвориш - поне 10 има веднага.

4. Има някакви проблеми с централното, веднъж заключва, друг път не, ел. стъклото на задния прозорец от ляво не работи, шофьорската врата не се отваря (все едно е заключена) и се влиза адски трудно.. Иначе я двигатела е перфектен според едно момче което дойде да се мъчи да опрявя нещо не знам какво, пуска някякви диагностики чудеса 😂

Само като отида в някой сервиз и им кажа ауди 80 б3 - никой не се заема, всичките отивай на др място тука не ги оправяме. Дядо ми май беше ходил и в официалния сервиз и там също са го отрязали. Оправят ли ги тия аудита и ако да къде?

Ще ви бъда много благодарен да споделите вашето мнение по въпросите! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В София и трите форумни сервиза на VW се занимават с тия Ауди-та. И в Пловдив има един...Относно централното, проблеми най-вероятно ти прави вакуум помпата. Взимаш втора ръка от megaparts, Надин, морга. Проблемът с шофьорската врата най-вероятно е от скъсано жило. За B4 жилото е 6-7 лв.

 

Аз по улиците най-много се радвам на хората, които все още търкалят Ауди 80 Б3. Виждал съм 4-5 изцяло пребоядисани такива коли.

Редактирано от 6matkar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ел.стъклата - в гофрата на вратата се прокъсват проводниците.
Централното - вакум помпа.
Слагай газ - LPG. Метан има на много по-малко места, по-трудно ще ти бъде да зареждаш.
За 80 Б3 части има. Отваряш продавалника и виждаш поне 15 коли на части. Проблемчето е, че доста често надуват цените. Трябва да ровиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За централното управление,  съм виждал и да им се отпояват пиновете на буксите и ну правят контакт.  Презапояват се наново и централното работи вярно и дълго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото, от лоши спойки страда и релето за стъклата, а понякога и самия бутон отказва да работи. Работят ли задното стъкло от шофьорското управление или отзад?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тия проблеми направо ще я занеса да я оправят някъде, няма да се занимавам нищо да пипам при положение, че и грам нв разбирам. Препоръчайте ми сервиз в който си оправяте вашите 80тки и сте доволни :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...