Sign in to follow this  
Dandy

Проблем климатроник B7

Recommended Posts

Здравейте! Климатроникът се държи странно напоследък. До края на миналото лято работеше на пушка и трябваше да вдигна доста градусите, че да не ми е студено.
Това "лято", в началото нямаше проблем (Април месец). След това при едно пътуване както духаше студено, така изведнъж взе да става топличко в колата, но не толкова както когато се спре компресора. Забелязах, че колкото и да смъквам градусите, силата на духане се увеличава, но температурата си остава същата, не духа студено. Спрях компресора и изведнъж ме лъхна хладен въздух за известно време, след това нормално - стана адска жега. Пуснах го пак - усети се леко захлаждане и стана горе долу както преди - абе по-добре от изцяло спрян, но нищо общо със студения въздух при климатик. Спрях, изгасих колата, изчаках 2 минути, запалих отново и вкл. компресора - климатикът тръгна на пушка, все едно не е имало проблеми. На къси разстояния в града не ми го прави сякаш, получава се при по-дълго каране след 100ина км да кажем. 

МИналата седмица ходих го Гърция - до границата работи супер. Там чаках на място 2 часа - духаше идеално. След това загасих колата и като минах границата пак го пуснах  и се започна с номерата. Тоя път ново гасене и пускане не подейства. Сега в града пак духа добре, но в даден момент пак го прави тоя номер.  Забелязах, че като спрях едния път компресора и намалих градусите на минимум, съответно силата на струята се увеличи, отпред от въздуховода под стъклото изхвърча малко ледче (колкото грахово зърно). Някой имал ли е подобно поведение на климатика? Имам опасения някакви за управляващ блок или запушена някоя тръбичка. На ВАГ ком не излиза проблем. Питам първо тук, така или иначе ще ходя и на майстор, но тъй като със старото ауди съм си патил от няколко, реших да се информирам предварително за възможни варианти.

 

Също така, ако знаете някой разбиращ си от работата в София (района на Младост или Западен парк), или във Велико Търново / ГО и региона, ще съм благодарен да споделите!

 

Поздрави!
Даниел

Share this post


Link to post
Share on other sites

Виж дали нямаш грешки в блока на климатроника - може да е намалял фреона, да има клапа, която блокира от време на време и т.н. Виж дали духа еднакво студено отляво и отдясно. Смени си поленовия филтър за салона.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Правих обслужване точно преди да стане проблема и смених и филтъра. Колкото до грешки - няма, това също ме озадачава. Надявам се да е фреон или тръбичка нещо, дано не е компресор.

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!

Share this post


Link to post
Share on other sites

При мен прави подобен проблем, но над 2000 оборота  А4 B6 1.9 Avf с постоянно зацепен компресор съм посто  спира компресора и няма студено иначе си работи нормално в ниските обороти. Имам съмнения че е заминал компресора понеже сменявах капилярката и имаше доста стружки. 

IMG_20200709_122609.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.