Jump to content

Проблем климатроник B7

Dandy

Recommended Posts

Здравейте! Климатроникът се държи странно напоследък. До края на миналото лято работеше на пушка и трябваше да вдигна доста градусите, че да не ми е студено.
Това "лято", в началото нямаше проблем (Април месец). След това при едно пътуване както духаше студено, така изведнъж взе да става топличко в колата, но не толкова както когато се спре компресора. Забелязах, че колкото и да смъквам градусите, силата на духане се увеличава, но температурата си остава същата, не духа студено. Спрях компресора и изведнъж ме лъхна хладен въздух за известно време, след това нормално - стана адска жега. Пуснах го пак - усети се леко захлаждане и стана горе долу както преди - абе по-добре от изцяло спрян, но нищо общо със студения въздух при климатик. Спрях, изгасих колата, изчаках 2 минути, запалих отново и вкл. компресора - климатикът тръгна на пушка, все едно не е имало проблеми. На къси разстояния в града не ми го прави сякаш, получава се при по-дълго каране след 100ина км да кажем. 

МИналата седмица ходих го Гърция - до границата работи супер. Там чаках на място 2 часа - духаше идеално. След това загасих колата и като минах границата пак го пуснах  и се започна с номерата. Тоя път ново гасене и пускане не подейства. Сега в града пак духа добре, но в даден момент пак го прави тоя номер.  Забелязах, че като спрях едния път компресора и намалих градусите на минимум, съответно силата на струята се увеличи, отпред от въздуховода под стъклото изхвърча малко ледче (колкото грахово зърно). Някой имал ли е подобно поведение на климатика? Имам опасения някакви за управляващ блок или запушена някоя тръбичка. На ВАГ ком не излиза проблем. Питам първо тук, така или иначе ще ходя и на майстор, но тъй като със старото ауди съм си патил от няколко, реших да се информирам предварително за възможни варианти.

Също така, ако знаете някой разбиращ си от работата в София (района на Младост или Западен парк), или във Велико Търново / ГО и региона, ще съм благодарен да споделите!

Поздрави!
Даниел

Виж дали нямаш грешки в блока на климатроника - може да е намалял фреона, да има клапа, която блокира от време на време и т.н. Виж дали духа еднакво студено отляво и отдясно. Смени си поленовия филтър за салона.

Правих обслужване точно преди да стане проблема и смених и филтъра. Колкото до грешки - няма, това също ме озадачава. Надявам се да е фреон или тръбичка нещо, дано не е компресор.

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!

• 2 weeks later...

При мен прави подобен проблем, но над 2000 оборота  А4 B6 1.9 Avf с постоянно зацепен компресор съм посто  спира компресора и няма студено иначе си работи нормално в ниските обороти. Имам съмнения че е заминал компресора понеже сменявах капилярката и имаше доста стружки. 

IMG_20200709_122609.jpg