Mihaelk Report post Posted July 3, 2020 Здравейте. Опитвам се да съживя климатроника на колата от известно време[Audi A4 B5 1.9TDI]. Постепенно смених компресора и тръбите+ радиатор. Направих профилактика и я заредих с фреон в сервиз. Но проблема идва оттам, че студено в колата няма. Охлажда до към 27 градуса и повече не иска. Направих си експеримент като на запален двигател пипах тръбите и установих, че и двете са топли, с изключение на малка част от по-тясната тръба, която беше ледена[между клапана за зареждане и края, горе долу 20-25см]. Закарах я пак в друг серзвиз като им обясних какво се случва и тн. Един ден по-късно ми се обаждат и казват,че са направили всичко което могат, но не са открили проблема.[отваряли са клапана, махали са игличката, източвали са системата, направили вакуумно изсмукване, диагностика и пак са го заредили] Някакви идеи или съвети какво може да се направи или да ми препоръчате сервиз за района на София? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Donvankata Report post Posted July 3, 2020 А клапата за топло студено как е Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihaelk Report post Posted July 3, 2020 @Donvankata миналата есен оправях клапите, че месеше въздуха и парното го нямаше никакво. Майстора ме увери, че са затапени Quote Share this post Link to post Share on other sites
arsenal88 Report post Posted July 3, 2020 Преди 3 часа, Donvankata написа: А клапата за топло студено как е Няма как да са клапите след като тръбите са топли.Най вероятно е проблем с компресора. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihaelk Report post Posted July 4, 2020 @arsenal88 koмпресора също е сменен и проверен Quote Share this post Link to post Share on other sites
bobitur Report post Posted July 4, 2020 Филтър дехритатор сменен ли е? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Метко Report post Posted July 6, 2020 Колега отгоре преди филтъра на купето влизат тръбите към купето държи ги една платка алуминиева сваля се с шестограм изваждат се тръбичките и там има.едни капилярки мрежички вадиш ги миеш ги с онезмаслител иго изплакваш остаяваш ги да изсъхнат и по обратния ред! Тази процедура се прави при изпразнени система да нямаш фреон Quote Share this post Link to post Share on other sites