Vinelin1974 Posted March 4, 2023 Report Share Posted March 4, 2023 На 26.02.2023 г. at 19:34, lachko973 написа: https://rnse.pcbbc.co.uk/index.php Подарявам диск за ъпдейт до актуалната стабилна Firmware ver. 0730 (192) за RNS-E GEN1 Firmware ver. 0300 (193PU) RNS-E GEN2 Ако още е наличен диска,ще можеш ли да ми го пратиш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lachko973 Posted March 7, 2023 Report Share Posted March 7, 2023 (edited) Писах Ви на лично съобщение. Проверете си. Edited March 8, 2023 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vinelin1974 Posted March 14, 2023 Report Share Posted March 14, 2023 На 19.02.2023 г. at 21:39, MAPTO7007 написа: Няма ли да споделиш как става? Само за 192 или може и за 193 версии да има кирилизиране. Мерси. п.п Видях как става ... мерси Колега можеш ли да споделиш как става? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAPTO7007 Posted March 15, 2023 Report Share Posted March 15, 2023 До колкото ми сподели колегата,става с друга по-стара версия на НавПойнт и друг кирилизиран файл. Но ... за момента се доизглаждат нещата ... Споделил съм и за някой дребни бъгове,които се надявам да се поправят в следваща версия на софтуера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
V_shveda Posted March 16, 2023 Report Share Posted March 16, 2023 (edited) На 26.02.2023 г. at 19:34, lachko973 написа: https://rnse.pcbbc.co.uk/index.php Подарявам диск за ъпдейт до актуалната стабилна Firmware ver. 0730 (192) за RNS-E GEN1 Firmware ver. 0300 (193PU) RNS-E GEN2 Здравей,дали е актуално и аз да се сдобия с този диск Edited March 16, 2023 by V_shveda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vinelin1974 Posted March 16, 2023 Report Share Posted March 16, 2023 (edited) За коя версия 192 или193? Edited March 17, 2023 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
V_shveda Posted March 16, 2023 Report Share Posted March 16, 2023 На 26.02.2023 г. at 19:34, lachko973 написа: https://rnse.pcbbc.co.uk/index.php Подарявам диск за ъпдейт до актуалната стабилна Firmware ver. 0730 (192) за RNS-E GEN1 Firmware ver. 0300 (193PU) RNS-E GEN2 Здравей,аз съм с 192 дали мога да се сдобия с диск Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara21 Posted March 28, 2023 Report Share Posted March 28, 2023 Здравейте, от доста време съм с този фърм на 193-ка. Всичко бива, единствено че ми спря SDS PTT (копчето за гласов контрол на волана - те са го направили с опция да се пуска от ключа на дистанционното на колата за такива които нямат бутон на мултиволана, но уви - без да съм цъкал опцията ми спря гласовия контрол + ми пише грешки при сканиране с VAC че не бачка SDS-a). Това ми е единствената забележка, но не ми дреме особено - така или иначе не си "говоря" с колата :D. Имам дискове на 720 и 730 - някой ако не може да си запише - може да му ги заема или подраря. Поздрави! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara21 Posted March 29, 2023 Report Share Posted March 29, 2023 PS. - пуснах гласовия контрол да се активира с ключа на колата, след това го върнах на по подразбиране и вече всичко си бачка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piidbull Posted April 1, 2023 Report Share Posted April 1, 2023 (edited) Здравейте,Да попитам как си ъпдейтнахте 192 версия РНС през диск или през сд карта .закупих си фърм но незнам на какво да го кача за да тръгне сега съм с версия 650 Edited April 1, 2023 by Piidbull Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAPTO7007 Posted April 2, 2023 Report Share Posted April 2, 2023 Ъпдейта става през диск. 1.Записваш на обикновен диск на бавна скорост файловете свалени от сайта. 2.Изваждаш и двете СД карти от навито,поставяш диска със записания нов софтуер (ъпдейт) и чакаш да започне ъпдейта. 3.След зареждане полето за ъпдейт 3-5 минути,навито трябва се рестартира автоматично и си готов. Оптиката на навито ти трябва да е изправна - иначе няма да се получат нещата. Успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziell Posted May 5, 2023 Report Share Posted May 5, 2023 И При мен дигиталния километраж заработи.Добре е, че има още хора ,които да се занимават с този стар хардуер:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratcheda_com Posted May 5, 2023 Report Share Posted May 5, 2023 Колеги споделете моля ви от къде да си сваля ISO с карти. Пробвах да записвам DVD-та но без резултат. Ъпдейтнал съм до 0730 но без резултат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azon Posted May 13, 2023 Report Share Posted May 13, 2023 Здравейте, и аз се интересувам откъде могат да се изтеглят актуални карти за българия с информация за камери и т.н. в .ISO формат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara21 Posted May 18, 2023 Report Share Posted May 18, 2023 (edited) Най актуалната версия която намерих преди няколко месеца е 2020г (8P0060884DJ). Камери не съм слагал - предимно ползвам навито да гледам ограниченяията по пътя по който се движа. Пиши на лично, ще шерна iso, че не помня от къде го изрових, или ако искаш може и копие на SD карта да ти пратя (имидж .bin 32GB - карти + бг език, но има условности) ако си с CFW 720/730 Edited May 18, 2023 by mara21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvelin Posted June 10, 2023 Report Share Posted June 10, 2023 @mara21 здравейте аз съм с версия 192 на rns може ли да ми пратите инструкция и линк от където да изтегля картите българския пак ето вече съм си го изтеглил @kenwood2 здравей колега и аз съм с rns 192 версия успя ли да се оправиш с картите на sd картата и българския език Link to comment Share on other sites More sharing options...
vvelin Posted June 10, 2023 Report Share Posted June 10, 2023 бихте ли споделили опита с картите за rns-e v192 на SD картa Колата европейско изпълнение Закупих лиценз и подготвих sd картата Проблемът е че не ми чете дисковете с фирмура Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAPTO7007 Posted June 14, 2023 Report Share Posted June 14, 2023 Привет. Оптиката на навито здрава ли е? Ако е здрава и диска е правилно записан ... няма как да не го прочете и да не ъпдейтне софта в рамките на няколко минути. Инак после със софтуера и картата - записването е лесно. Към колегата който помага в разработването на софтуер ... искам да попитам няма ли как софтуерно да се направи така,че гласовите команди да не са само за телефона ами за цялото нави и функциите му през блутуут модула и да не се налага превързването на микрофона? И има ли как POI точки от следващото нави MMI 3G+ примерно да се вградят с картата от 2020 година за RNS-E ? Визирам точките с камери и други такива. Мерси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
loshiqa Posted July 28, 2023 Report Share Posted July 28, 2023 Здравейте , може ли да ми пратите актуална карта + бг и ако може малко напътстия за подкарването им. Незнам коя версия е точнано rns-е то ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simoV49 Posted March 12 Report Share Posted March 12 Привет, Днес си ъпдейтнах фърмуера, но нито лиценза мога да ъпдейтна, нито да подкарам картите. Пробвах microSD карти със SD адаптер. Едната е 32гб SDHC, другата е 2GB SD, на тази с 2ГБ пробвах да кача само лиценза, езикови пакети и прочие, но не тръгва. Възможно ли е грам да не работят тези карти с адаптер или ми е чепата навигацията? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAPTO7007 Posted March 13 Report Share Posted March 13 (edited) Привет. Лиценза не се ъпдейтва,просто се поставя файла в SD1 картата,там се поставят и ако искаш логата на радиостанциите,езиковия файл и евентуално картинка за начален екран. Може ли да снимаш с коя версия е в момента навигацията? Ъпдейта успешно завършен ли е до край? Ако адаптерите/преходниците са читави,няма да имаш проблем с прочитането на 32ГБ карта памет. За запис на навигационната карта ти трябва 8ГБ карта памет,последен ъпдейт на програмата NavPoint (за да може да заредиш гласовите инструкции на български език) и iso файла със самата карта,която е с последен ъпдейт от 2020 година за нашите навита. п.п @simoV49 Гледам че си от София, може да измислиме нещо за Събота привечер да погледна,ако не се справиш сам. Edited March 13 by MAPTO7007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simoV49 Posted March 14 Report Share Posted March 14 (edited) Привет @MAPTO7007, Под ъпдейтване на лиценза имам предвид да се промени екрана на "Version", за да включва ключа от лиценза: При мен няма промяна. Иначе качих версия 0740 и виждах адреса на уебсайта долу в ляво. Относно ъпдейта, сложих диска, след известно време ъпдейта тръгна, зареди барчето и навигацията се рестартира, след като проверих версията и потвърдих, че е 0740 извадих диска. Изглежда моето РНС-е отказва да чете SD карти, каквито и да са.. Намерих стара 1GB SD карта, но нито лиценза, нито mp3 чете от тях. Форматирана е картата като FAT32, името на песента е само букви и общо 16 символа с .mp3, пробвах и в отделна папка да сложа mp3-то, но пак не тръгва в нито един от слотове, все пише "Empty". Имам WEFA дигитален чейнджър, изключвах го за всеки случай, но пак не тръгват. Ако сложа microSD картата, която опитах да подкарам с преходника в WEFA-та песента тръгва. Днес също така свалих на последната официална версия от Ауди - 0650 - пак не чете SD карти. Стюарт също няма представа защо не тръгват. Edited March 14 by simoV49 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAPTO7007 Posted March 14 Report Share Posted March 14 @simoV49 Това вече е странно .. да не иска да чете никакви СД карти ... някога чело ли е въобще? Ако да, при коя версия на софта? Ако не, ми намирисва на хардуерен проблем. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
simoV49 Posted March 15 Report Share Posted March 15 Ами по едно време четеше, но сега отказва. Проблема 99% е със SD card рийдъра, та ще видя да го оправя и тогава пак ще пробвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts