Jump to content

Код P0135 ламбда сонда 1


Pld_noob

Recommended Posts

Здравейте! Скоро си купих "нов" 20 годишен автомобил Ауди А4 Б6 1.8т 163 коня BFB газ/бензин. Взех го без катализатор като предишния собственик ми каза, че няма никакви грешки по диагностика (след проверка наистина нямаше), но отскоро почна да излиза тази грешка P0135 за подгрева на ламбда сондата преди катализатора. Та въпроса ми е възможно ли е това да се дължи на факта, че колата няма катализатор? Как мога да го отстраня този проблем освен покупката на катализатор? Ако се смени сондата ще се оправи ли? 

При появяване на Check Engine няма разлика при вървежа на колата, тоест не влиза в авариен режим, което е странно, защото грешката е на сондата преди катализатора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карай така щом няма промяна във вървежа и разхода на колата. Не е задължително проблема да е в липсата на катализатора, по-скоро или си заминава подгрева на л-сондата или може да има лош контакт в куплунга ѝ - откачи и го напръскай хубаво с контактен спрей. Провери и предпазителя на подгрева на л-сондата да не е клеясал. После изтрий грешката и виж дали ще се появи пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудя се дали остана кола на газ която да не им излиза грешка в ламбда сондата, дядото кара Бора 2.0 газ бензин и вечно има грешки в ламбда сондите но проблеми няма кара си и си свирка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моята А4-ка 1.8Т BFB двигател (ГИ Ланди-Ренцо) никога не е излизала грешка за л-сондата, колата е на газ вече над 120 000км.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На А2 реших проблема с нова ламбда. Две години няма проблеми. Грешката се изтри и две години е ОК. Наложи се и настройка на газовата уредба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Здравеите колеги имам следня проблем със ламбд сондата когато е стодена колата върви като пушка загре ли омира започва да предръпва и да спъва мотора възможно ли е да е заминала смених бобините със хела това имаше налично във склада каде да търса проблем

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...