chochan Posted October 8, 2023 Report Share Posted October 8, 2023 Здравейте имам следната дилема: излизаше ми грешка за егр и вихрови клапи,след това 3-4 пъти ми светва дпф филтъра през около 💯 километра. Егр и вихрови клапи +колектори ги свалих и почистих и имаше резултат само за 2 дни,след това грешките излизат пак. дпф регенерира по често дори и на начален старт сутрин светва....та може ли да е от егр това или....Ще премахвам егр и вихрови клапи(грешката е моторчетата им) и вече към въпроса трябва ли да махна и дпф или да пробвам с почистване и него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted October 8, 2023 Report Share Posted October 8, 2023 спирай егр и дпф ще живне. Вихровите или ги оправяй, или ги спирай. ДПФ - покарай и виж как ще се държи със спрян егр, ще разреди регенерациите със сигурност, но колата иска да се раздава газ. Ако махнеш дпф, няма да си познаеш колата и разхода минимум с 1л надолу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreibikee Posted October 13, 2023 Report Share Posted October 13, 2023 Пиши ми на лично. Ще оправим колата. 0875402494 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochan Posted October 23, 2023 Author Report Share Posted October 23, 2023 А дали трябва да сменя и сензора на дпф?? Или след спирането да видя дали ще изчезне грешката.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreibikee Posted October 23, 2023 Report Share Posted October 23, 2023 След спиране на егр или дпф или вихрови клапи не трябва да сменяш никакви сензори свързани с тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochan Posted October 23, 2023 Author Report Share Posted October 23, 2023 Преди 1 час, Andreibikee написа: След спиране на егр или дпф или вихрови клапи не трябва да сменяш никакви сензори свързани с тях Защото едната грешка показва че има проблем с този сензор на дпф,а засега мисля да го оставя дпф-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreibikee Posted October 23, 2023 Report Share Posted October 23, 2023 Дпф може да се спре софтуерно и да си остане физически там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Envo Posted October 23, 2023 Report Share Posted October 23, 2023 преди 37 минути, Andreibikee написа: Дпф може да се спре софтуерно и да си остане физически там. С какъв софтуер се премахва? Възможно ли е с VCDS или трябва отделна карта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreibikee Posted October 23, 2023 Report Share Posted October 23, 2023 Пиши ми на лично да ти обясня. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted October 23, 2023 Report Share Posted October 23, 2023 @chochan: ако искаш да имаш дпф, задължително и възможно най-бързо му смени сензора за налягането, защото без него вероятно няма да може въобще да регенерира! Другият вариант ти е да махнеш дпф физически и да се изключи софтуерно задължително. Да се изключи софтуерно, но физически да си го оставиш няма никакъв смисъл! Само ще тапи колата. Аз ви насочвам към @kpematop за тези операции в София, не става с vcds. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mshbul Posted October 23, 2023 Report Share Posted October 23, 2023 Както е писал колегата няма как да се спре софтуерно и да остане. Освен ако не го изпразниш от съдържание и да е като гърне. И за датчика е прав да го правиш, но компютърът прави друго при грешка от датчика за налягане. Прави на 150-200км регенерации и то по-продължителни от нормалните, явно нещо предварително зададено като време и гориво. Личен опит. Аз се притенявах за ДПФ, а то ми вкара нафта в маслото от регенерации за 1000км. Като се върнах беше 3-4мм се вдигнали вместо да спадне с 1-2. Това са поне 300мл нафта. Добре, че беше за смяна маслото. А в града не ми се мисли какво се случва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpematop Posted October 31, 2023 Report Share Posted October 31, 2023 С нафта в маслото няма нагари, което пак е някъв плюс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts