Jump to content

Високо ниво на маслото


morfil78

Recommended Posts

Здравейте,

Автомобила е ауди а4 2020г. с 3-литров дизел 231 коня. В момента е на 65к километра, като маслото е сменяно лятото на 55к в ауди в Германия. Миналата седмица както си карах ми изписа следната грешка "Please reduce oil level", спрях отворих капачката на маслото (като цяло търсих щека, оказа се ,че няма..) и грешката изчезна. Днес ми я даде пак. Като цяло запазих час в ауди за др седмица, но все пак ако някой има идея от какво може да е и какво мога да очаквам би ми било полезно. 

 

20240205_085117.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно маслото е поразредено с нафта, в следствие на чести регенерации на ДФП ... според мен е добре да го смениш като отидеш в Ауди, не само да ти дръпнат 200 - 300 грама и да те пуснат да си ходиш.

 

И не карай с Long Life цикли на смяната ... макс 15к бих казал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Колеги, някой може ли да каже от къде може да се дръпне малко масло от двигателя 45 TDI, 231 p.s., няма щека и виждам отпред една тръбичка наподобяваща такава за щека, но е затворена в горния край и не разбирам как се отваря. Дали от там мога с тънко маркуче да изтегля 200 грама масло или греша и как се отваря, че не посмях да я напъвам или въртя?

Редактирано от D.Stoykov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е капачка и се завърта малко, за да можеш да откопчееш зъбчетатам за да я махнеш. Огледай я и ще се ориентираш От там може да се мери нивото на маслото ако си купиш щека. Съответно от там можеш да изтеглиш масло ако ти се налага

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...