Muhito23 Публикувано 15 Юни 2024 Доклад Share Публикувано 15 Юни 2024 (Редактирано) Здрвейте, Проблема е от снощи, всичко беше нормално спрях пред магазина изключих колата и повече не запали. Днес проверих акумулатора с товарна вилка и за мое съжаление всичко е наред. Давам на контакт светва си всико както трябва при опит за запалване се чува някакво цъкане пред волана два пъти и толкова. Стартера не върти. На диагностиката показва грешки които мисля че не са свързани с този проблем предвид датите им на регистриране. Всички бушони са проверени и са изправни. Някакви идеи на къде да се насоча? Log-WAUZZZ4F27N059352-270410km-168024mi.txt Редактирано 15 Юни 2024 от Muhito23 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OvivO Публикувано 15 Юни 2024 Доклад Share Публикувано 15 Юни 2024 Аз на 95% залагам на соленоид на стартера. Този соленоид пуска ток към стартера, изведнъж изгаря и стартерът не получава ток въобще, затова и няма как да завърти. Ако колата е по-нова година, се виждат живи данни и за стартер в engine. Ако е префейс, най-вероятно няма. Стартерът се сваля отдолу на подемник. Соленоид струва около 60-70лв. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OvivO Публикувано 15 Юни 2024 Доклад Share Публикувано 15 Юни 2024 П.П. откачи ли акумулатора за малко и пак да пробваш да запалиш? Може и да стане. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Muhito23 Публикувано 15 Юни 2024 Автор Доклад Share Публикувано 15 Юни 2024 Акумулатора го свалих и го закарах да го замерят с товарна вилка и с елетронен тестер. Колота беше без него повече от час, нямаше промяна след монтирането му. Иначе колата е 2008 с код на мотора ASB. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OvivO Публикувано 15 Юни 2024 Доклад Share Публикувано 15 Юни 2024 Соленоид, вкарвай я в сервиз и ги накарай да махнат кората отдолу и дайте контакт и опитайте да запалите, би трябвало да могат да замерят, че не достига ток до стартера, а само до солеоноида, още му викат шалтер мисля. За 100-120 лв би трябвало да си обратно на пистата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mshbul Публикувано 18 Юни 2024 Доклад Share Публикувано 18 Юни 2024 Има реле за стартера. Трябва да е под кората пред шофьора. Вижте за грешки в аксес страт модула, а не в енджине. Аксеса пуска стартера - подава на релето. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Muhito23 Публикувано 26 Юни 2024 Автор Доклад Share Публикувано 26 Юни 2024 Добър вечер на всички! Благодаря за бързите отговори. Оказа се проблем в стартер - според майстора стопен четкодържател, диоден блок и заминали втулки. С две думи доста "изпържен" стратер. Вероятна причина слаби връзки, за това всички кабелни връзки (тези на акумулатора и тези в двигателни отсек и към стартера) бяха кримпнати на ново. Имаше хлабави сред тях. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OvivO Публикувано 26 Юни 2024 Доклад Share Публикувано 26 Юни 2024 добре е, че писа Хайде, обратно си на пистата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venko74 Публикувано 28 Юни 2024 Доклад Share Публикувано 28 Юни 2024 На 26.06.2024 г. at 22:17, Muhito23 написа: Оказа се проблем в стартер - според майстора стопен четкодържател, диоден блок и заминали втулки. Не съм майстор, но съм видял доста разглобени стартери, както и аз съм разглобявал. Диоден блок съм виждал в алтернатор, но никога в стартер. Интересно ми е къде се намира и какво върши? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mshbul Публикувано 29 Юни 2024 Доклад Share Публикувано 29 Юни 2024 Изкарва пари за сервиза. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kpematop Публикувано 28 Юли 2024 Доклад Share Публикувано 28 Юли 2024 плюсовия кабел си страда масово на А8 Д3 и А6 4Ф Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване