Jump to content

Audi от Порше София-Запад


Recommended Posts

Здравейте,

Може би тази година ще имам късмета да си взема по-новичка кола и започнах оглеждането, за сега само през нета. Преди малко ми попаднаха следните обяви на Порше София-запад: http://www.porsche-zapad.mobile.bg/

Първо си помислих, че това са от тестовите автомобили. Но една А5 е регистрирана през Януари 2008, което е има няма преди месец и вече се продава. Имате ли представа, защо продават коли на по няколко месеца? Ако човек си взема от тях, да не се окаже някоя ремонтирана след сериозна травма?

Поздрави ;- )))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това било фирмена политика на местния офис(като за Б-я)малко през главата на централата в Г-я уж(едва ли.....,просто офиициалната версия е такава).Обаждах се веднъж на такава обява и човека(от Порше)ми обясни ,че целенасочено поръчвали нови автомобили за служебни цели,кара ли ги до 10х.км максимум и ги пускали за продажба след това вече като употребявани,но с екстрите на новозакупен автомобил(гаранция и лизинг) с 4-5 бона по ниска цена(зависи от колата де),за Q7 или S8 отстъпката може да стигне и до 20-на.Целта е както ми обясни:-била ,да се увеличи таргет зоната на потенциални клиенти,съобразено с локалните икономически условия.

Обади се и ще ти обяснят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързия отговор ;- )))

За сега съм се насочил към нещо от класа на А4 или А3 спортсбек. Тоест няма да е голяма отстъпката. Но все пак ще следя какво предлагат от "регистрираните за нуждата на компанията" ;- )))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...целенасочено поръчвали нови автомобили за служебни цели,кара ли ги до 10х.км максимум и ги пускали за продажба след това вече като употребявани,но с екстрите на новозакупен автомобил(гаранция и лизинг) ...да се увеличи таргет зоната на потенциални клиенти,съобразено с локалните икономически условия.

Обади се и ще ти обяснят.

Това е практика на много дилъри в Европа - с един удар няколко заека:

Бройката на рег. автомобили се покачва, което е добре за дилъра

Употребяван автомобил се продава по-лесно, а дори и след отстъпката цената никога не е под доставната.

Осигуряват си безплатни автомобили за управленския екип

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по принцип повечето фирми имат и отстъпки за така наречените "тестови автомобили" имам предвид отстъпка към съответния дилър, но пък различните фирми имат и различни изисквания на които трябва да отговаря тестовия автомобил.. примерно трябва да се ползва поне 3-4 месеца (демек неможе да се прехвърля), и/или пък му се попълва безумна документация за всеки км и т.н.. но като цяло има такава практика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото след 6-тия месец колата по нашите закони става автоматично 2-ра употреба и при продажба се дължат 2% по ЗМДТ а ПОРШЕ БГ кат голям данъкоплатец няма да се навият при прехвърлянето да пишат в договора че кола на 4 месеца е 3000 лв и то с ДДС-то:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...