Jump to content

Странен шум


Atlantis

Recommended Posts

Колеги вчера ходих до Сливница и на връщане някъде към Божурище се появи странен шум, нещо като свистене все едно вятър свисти, но го има само като е на скорост и в обороти (над 3000)...малко понастъпвах натам и обратно че бързах...ама.... На какво може да се дължи това...турбо ли да е нещо друго ли...сутринта го нямаше шума и малко като позагря се появи пак... :blackey:

Ако някой знае нещо по въпроса да ме ориентира...ще бъда задължен :bia:

Редактирано от Atlantis
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз съм със същия мотор. Свистенето по принцип е от турбината, но не трябва да е толкова осезаемо мисля... Нека и другите се изкажат по въпроса...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги вчера ходих до Сливница и на връщане някъде към Божурище се появи странен шум, нещо като свистене все едно вятър свисти, но го има само като е на скорост и в обороти (над 3000)...малко понастъпвах натам и обратно че бързах...ама.... На какво може да се дължи това...турбо ли да е нещо друго ли...сутринта го нямаше шума и малко като позагря се появи пак... :huh:

Ако някой знае нещо по въпроса да ме ориентира...ще бъда задължен :hilezh:

Най-вероятно колега, ти се е спукал някой мъркуч от въздушният филтър до интеркулера, самият кулер или от кулера до студеният охлюлув на турбото... Проверети всичко обстойно и ще намерите повредата...

Успех

Редактирано от dani_94
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

оказа се малко проблемче :) отзад след гърнето между двете "човки" на ауспуха се появила малка дупчица и свисти като надуе турбината...прнаха го и сега е ок :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Тази букса, която съм оградил яко си цъка. Забелязах, че и на предишната А3-ка пак си цъкаше, но не ми се вижда нормално. Като поразсметя буксата спира да цъка, но в момента, в който затворя капака пак започва да издава този звук. Някой има ли представа дали трябва да е така?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 14 years later...

Здравейте. Имам питане за Ауди а3 8л 125 бензин. Зимно време при палене на студен двигател за момент се чува едно тракане и ичезва. При топъл двигател не го прави както и летно време при студен двигател не го прави. От какво може да трака така. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен го има абсилютно същото тракане. Смених веига и обтегач и си остана. Казаха ми, че били от повдигачите на клапаните. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен ме съмнява веригата, но и от хидравличните повдигачи на клапаните може да е ако не даржът маслото, като стане сдунено и бавно се пълнят и почва да тракат докато се напълнят. Така си го обяснявам а може и веригата да е. Благодаря за мненията. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 13.12.2022 г. at 9:52, Teletabis написа:

 

Благодаря. Сменям го, даже и преди 10 хиляди, но това тракане при студено време ме претиснява. Иначе добре работи двигателя. 

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@*
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...